FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
29. august

En radikal omvendelse


 

Matt. 5,8: ”Lykkelige er de rene af hjertet, for de skal se Gud”.

 

General Lewis "Lew" Wallace (1827-1905) traf på en togtur oberst Ingersoll, en kendt ateist. De diskuterede alt muligt. Også ”kristendommens meningsløshed”.

 

Wallace blev begejstret da hans samtalepartner kom med en opfordring: ”De er intelligent og har en god uddannelse. Hvorfor skriver De ikke en bog, hvori De beviser, at kristendommen er meningsløs, og at Jesus Kristus aldrig har levet? Det ville være en sensation!”

 

L. Wallace gik begejstret i gang med arbejdet. Han var ligeså fascineret af tanken om at blive berømt. I årevis samlede han materiale til sin bog.

 

Da han havde skrevet 4 kapitler, måtte han erkende, som ramt af lynet, at Jesus Kristus faktisk havde levet. Han var endda overbevist om, at denne Jesus var mere end bare en historisk person. Som 50-årig knælede Wallace for første gang i sit liv for at bede. Han bad Jesus Guds søn, om at redde ham – og overgav sit liv til ham.

 

Derefter besluttede han at omskrive de 4 kapitler. Ud af det kom bestselleren ”Ben Hur”, som senere blev til en verdenssucces. På denne måde blev Wallace et betydningsfuldt eksempel for den radikale omvendelse til Jesus Kristus.  Man ser nemlig ikke Guds hemmeligheder med øjet, heller ikke ved rationelle overvejelser, men med hjertets øje, som Gud først må belyse. Herom skriver Paulus gribende:

 

”Jeg beder om, at vor Herres Jesu Kristi Gud, herlighedens Fader, vil give jer visdoms og åbenbarings Ånd i jeres erkendelse af ham, og at han vil oplyse jeres hjertes øjne, så I forstår, hvilket håb han kaldte jer til, hvor rig på herlighed hans arv er blandt de hellige, og hvor overvældende stor hans magt er i os, som tror.” Ef.1.17-19.

 

Ja, måtte det også være vor bøn, at Gud må give os øjensalve ( jævnfør. Åb.3,18- og øjensalve til at salve dine øjne med, så du kan se), så vi klart ser Jesus som Guds søn.

 

Bøn:

 

Tak, Gud,

at du kom os virkelig nær gennem Jesus,

og tak, Jesus,

at du var villig til at forlade den himmelske herlighed

for at bøje dig ned til os, fattige og arme.  

                                                               Amen 


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk


Dagens Lovsang


Min frelser, jeg synger om

Niels Peter Finne
med en af perlerne fra den kristne sangskat


  

Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002