FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
29. juni 2015


Seks gange ”Vær frimodig og stærk”


 

5. Mos. 31,7-8: ”Derpå lod Moses Josua kalde og sagde til ham i hele Israels nærværelse: ’Vær frimodig og stærk; for du skal føre dette folk ind i det land, Herren lovede at ville give deres fædre, og give dem det i eje. Herren selv vil gå foran dig, han vil være med dig og ikke lade dig i stikken; frygt derfor ikke og vær ikke bange!’ ”

 

Bevæger vi os i kirkelige kredse, har vi utvivlsomt hørt indledningsordene ”Vær frimodig og stærk” før. Det var befriende og trosstyrkende ord at lytte til. De havde en appel i sig. De blev katalysator for mange missionærer både herhjemme og i udlandet. Nogle vovede at tage den halve verden rundt, fordi ordene fik personlig adresse. Der var måske en missionsstation, som stod tom på den anden side af jorden og skulle beboes. Jo, Guds ord er ånd og kraft og kan blive som en klippegrund, hvor der bliver taget afsæt til en missionsgerning.

 

Josua havde fået meget betroet og et stort ansvar. Han skulle føre det jødiske folk ind i et land, som endnu var beboet af krigeriske folk, der ikke sådan lige ville give slip på deres land. Derfor havde Josua behov for en stærk drivkraft til at gribe til handling. Denne drivkraft fik han i form af et Guds ord, viderebragt af Moses. Det er Moses meget om at gøre at sætte mod i Josua, så han ikke opgiver på forhånd. Derfor disse dejlige appel-ord, som efterfølges af, at Gud vil være lige i nærheden, ja, han vil oven i købet gå foran og ikke lade Josua blive til skamme.

 

Seks gange hører Josua denne appel om at være frimodig og stærk. Tre gange lyder det i 5. Mos. 31, og tre gange lyder det i Josuas bog kapitel 1, hvor der til den sidste appel lyder et ”Har jeg ikke budt dig!” Det er ligesom Josua her får en mild opsang. Fem gange før havde han fået det at vide, og nu kommer så den sidste appel med et ekstra memento, husk nu Josua, gå nu frem med frimodighed og den styrke, som Gud vil give dig.

 

Ordene blev et banner for Josua. Med frimodighed gik han over Jordanfloden og med frimodighed gik han flere gange omkring byen Jeriko, indtil murene faldt. Og med frimodighed befalede han, at solen skulle stå stille i en dal, mens de kæmpede. Og jorden stod stille, indtil kampen var slut. Alt sammen Guds underfulde værk.

 

”Ved tro faldt Jerikos mure, da israelitterne i syv dage havde gået omkring dem”( Hebr. 11, 30). Så præcist fortæller Hebræerbrevets forfatter om underet ved Jeriko. Josuas tro på frimodighed og styrke blev ikke gjort til skamme.

 

Bøn:

Herre, lær du os hver især

at tro dig med frimodighed og styrke.

Lad os bruge vores frimodighed,

så skal du nok sørge for de medfølgende tegn,

som du alene styrer.

                              Amen


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkOh How I Need You

Med All Sons and Daughters


 

  


 

 
   


 

Modtag andagt pr. e-mail hver dag
- gratis og uforpligtende -
Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her

 Juni 2015. Vælg dato:

Uge 
Mandag 
Tirsdag 
Onsdag 
Torsdag 
Fredag 
Lørdag 
Søndag 
23 
24 
25 
26 
27 
 
 
 
 
 
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.


Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002