FORSIDEN
OKTOBER MÅNED
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
29. april 2017Alle gode gaver


 

Lukas 11, 13: Når da I, som er onde, kan give jeres børn gode gaver, hvor meget snarere vil så ikke Faderen i himlen give Helligånden til dem, der beder ham!

 

Alle gode gaver

de kommer oven ned,

så tak da Gud, ja, pris da Gud

for al han kærlighed!

 

Vi kender godt ovennævnte sangvers. Mange af os har sunget det så tit i forbindelse med efterårssangen: Vi pløjed og vi såed, men også brugt det alene som bordvers. Verset er enkelt og peger hen på Guds gaver, som vi ikke må glemme.

 

I salme 103 bliver vi mindet om Guds gavebod.


”Min sjæl, Lov Herren, og glem ikke alle hans velgerninger! Han, som tilgiver alle dine synder og læger alle dine sygdomme, han, som udløser dit liv fra graven og kroner dig med miskundhed og barmhjertighed, han, som mætter din sjæl med godt, så du bliver ung igen som ørnen!”

 

Her bliver vi præsenteret for en gaveregn, som er helt unik: tilgivelse, helbredelse, opstandelse og alt andet godt. Det betyder, at det er Guds væsen at give gaver til sin skabning. Lad os takke for det.

 

Også andre steder i Bibelen læser vi om Guds gaveregn. I Luk. kap. 11 har vi en fin og illustrerende undervisning om bøn. Det er Jesus, som på en pædagogisk måde vil forklare sine tilhørere om Guds villighed til at give.

 

Personlig har jeg fået rig velsignelse af at drage dette undervisningseksempel frem i min bevidsthed igen og igen, for eksemplet er så varmt og enkelt forklarende af mesteren selv.

 

Jesus indleder med sin sædvanlige opfordring til ar bede, fordi bønnen henter Guds velgerninger og velsignelser ned. Vi skal bede, vi skal søge og vi skal banke på, siger Jesus. For igennem det vil Gud åbne himmelens sluser med gaver.

 

For bedre at kunne forstå Guds giversind, bringer Jesus nogle eksempler ind fra den hverdag alle kender, f.eks. kunne en far aldrig finde på at give en sten, slange eller skorpion til den søn, der beder om henholdsvis, brød, fisk og æg.

 

Eksemplet er jo til at tage og føle på. Ingen far kunne behandle sin søn eller datter på den måde. Derefter peger Jesus på sin og vores alle sammen himmelske far og konkluderer, at han, som er fuldt ud god, hellere end gerne vil give gode gaver til dem, der henvender sig.

 

Det betyder, at vi frimodigt kan henvende os til vor himmelske far og være i forventning til, at han giver det, vi trænger til. Et andet sted siger Jesus, at ”jeres himmelske far ved, at I trænger til alt dette.” Det siger han i forbindelse med alle de bekymringer, vi kan have.

 

Vi må hvile i, at Gud ved, hvad vi trænger til, og at ”lutter gode og FULDKOMNE gaver kommer ned ovenfra, fra himmellysenes Fader, hos hvem, der ikke er forandring eller skygge, der kommer og går.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk


Dagens Worship Lovsang


Living Waters
 


 

 
   


 

Modtag andagt pr. e-mail hver dag
- gratis og uforpligtende -
Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her

 April 2017. Vælg dato:

Uge 
Mandag 
Tirsdag 
Onsdag 
Torsdag 
Fredag 
Lørdag 
Søndag 
13 
 
 
 
 
 
14 
15 
16 
17 
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.


Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002