FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
29. december


En ankerplads ved to store løfter med samme kapitel og vers


 

5. Mos. 9,3a: ”Så skal du nu vide, at det er Herren din Gud, der går foran dig.”

1. Kong. 9,3b: ”Mine øjne og mit hjerte skal være der alle dage.”

 

I mange år har jeg som huskeregel hæftet bibelvers sammen to og to med samme kapitel og samme vers. Det er en god måde at huske bibelvers på. Tag f.eks. 2. Mos. 14,14 og Johs. 14,14. – Johs. 3,16 og Kol. 3,16 – Ef. 6,12 og 1. Tim. 6,12 osv. osv.

 

I dag fandt jeg så 5. Mos. 9,3 og 1. Kong. 9,3. Begge ord har et stærkt løfte i sig.

 

Først 5. Mos.9,3, hvor vi får at vide, at Gud vil gå foran os, selv om problemerne er kæmpestore. I versene forud nævnes jødernes problem: En fjende, som er større og mægtigere end dem selv, store byer med himmelhøje fæstningsværker, og et folk, som er høje som kæmper. Alligevel vil Gud gå foran, fordi han vil opfylde et løfte, han har givet Abraham, Isak og Jakob.

 

Gud havde lovet at holde Jordansflodens vandmasser tilbage. Jøderne skulle blot tage det første skridt, og da det var gjort, stod Gud fast på sit ord. Det lille jødiske folk passerede floden, og Gud støttede dem med indtagelsen af landet, som synes uindtageligt på grund af de høje mure og kæmperkrigerne. Men for Gud er ingenting umuligt. For som der står i Sal.139: ”Hos dig Gud, er mørket ej mørkt, og natten er klar som dagen, mørket er som lyset.”

 

Gud er altid foran, og han er altid situationens Herre.

 

Så har vi verset fra 1. Kong. 9,3, hvor Gud giver et klart svar til den vise kong Salomon i forbindelse med templets indvielse:

 

”Jeg har hørt den bøn og begæring, du opsendte for mit åsyn. Jeg har helliget dette hus, som du har bygget, for der at stedfæste mit navn til evig tid, og mine øjne og mit hjerte skal være der alle dage.”

 

I mange år har de fremhævede ord været ét af mine favoritord – og er det stadig. Jeg synes, de siger alt. Gud i himlen vil altid være i nærheden for at vogte os, for hans øjne og hans hjerte vil være til stede alle slags dage. Som de står i salmerne 33,18:

 

”Men Herrens øje ser til gudfrygtige, til dem, der håber på nåden.”

 

Se, så kaster vi frimodigt anker ved de to gode løfter, for Gud vil gå foran os, og hans øjne og hjerte vil ikke vige fra os, mens vi vandrer derudaf på livets vej.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkHow Deep The Father's Love For Us

Worship med Joy WilliamsService websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002