FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
28. december

Født af Gud 

1. Johs. 5,4: ”For alt det, som er født af Gud, sejrer over verden; og dette er den sejr, som har sejret over verden: vor tro.”

 

Ovennævnte bibelvers er guld værd for enhver, der kan blive ængstelig for et og andet - måske hvad det nye år vil bringe.

 

Der er jo så mange røster, som har været fremme og nu er fremme for at sætte dagsordenen på den politiske scene og i den kirkelige debat. Sidst har vi i kirkelig regi oplevet at blive snigløbet både af biskopper og ministre, som ville os det bedste, men på grund af misforstået hensyntagen endte det hele med, at man tillod, at en lov blev presset ind over kirkens dørtærskel. Man tog mere hensyn til folkets mening end til Guds ords autoritet. Og til sidst blev den ulykkelige lov om kirkelig vielse af homoseksuelle vedtaget (d.15.juni 2012) til trods for høringssvarenes argumenterende tyngde.

 

Vel, i første omgang så det ud som om politikere og biskopper sejrede, men heldigvis er det sidste ord i denne sag ikke sagt. Der har rejst sig en flok frontkæmpere, som med Skriften i hånden har dannet foreningen ”Med grundlov skal land bygges.” De ved, at alt det, som er født af Gud, vil sejre over verdens strategi, som kan være både udspekuleret og underfundig.

 

”Født af Gud”. I grunden et herligt udtryk. I første omgang kan vi jo tænke på den netop overståede højtid, hvor vi i by og på land har glædet over det fantastiske, at Guds søn blev født på vor jord. Ja, sætningen kan tåle at blive gentaget: Guds søn blev født på vor jord. Et stærkt budskab, som repræsenterer tro, håb og kærlighed i ordet allerbedste betydning. Jesus er født af Gud, og han vil sejre over verden. Det er også det sidste han får sagt til sine disciple:

 

 ”Dette har jeg sagt til jer, for at I skal have fred i mig. I verden har I trængsel, men vær frimodige, jeg har overvundet verden.”

 

Jesus er den sejrede, og det viste han så tydeligt, da han påskemorgen sejrede over alt og alle.

 

”Født af Gud”. Her må vi også inddrage Guds frelse i Jesus. Det er noget helt unikt, som Gud fik sat på sin dagsorden, en frelse, som gælder ånd, sjæl og legeme. Med forsoningen skabte Gud en redningskrans, som han hver dag kaster ud til os. Vi må gribe fat om den og med frimodighed bekende det forsonende blod, som er Guds forordning. Det guddommelige blod, som dryppede fra Jesu sår, er blevet menneskehedens universalmiddel. Her kan vi klart bekende at ”Jesu blod er født af Gud og vil sejre over verden i et troende hjerte.”

 

”Født af Gud”. Det kan være en vision, en bog eller noget helt tredje, som Gud lagde på vore hjerter. Mange af de bøger, som jeg har fået lov til at skrive er blevet undfanget og født af Gud. Jeg husker så tydeligt et besøg hos en ven, som viste mig en Jerikorose og fortalte mig om dens besynderlige egenskaber. Da jeg kom hjem bad jeg Gud om hjælp til en fortælling. Og meget hurtigt fik jeg nedskrevet fortællingen om Jerikorosen, som netop i denne jul er blevet købt af rigtig mange. Én skrev: ”Jeg blev grebet af fortællingen og fik gåsehud (selvfølgelig i positiv betydning)”.

 

Pakkeløsningen med planten og eventyret er blevet noget af et tilløbsstykke, så jeg vil gerne gentage det næste år til jul. Det betyder, at det lille hæfte ”Jerikorosen” skal genoptrykkes. Tak for forbøn og støtte i denne sag. Hvis du vil støtte med økonomi så skriv "Jerikorosen" i ref. i forbindelse med overførsel til Danske Bank, reg.1551 konto: 6062679

 

Kristenhed, stat op, vær glad,

gak nu rundt i Zions stad,

lovsyng Herren, from og god,

for han døde og opstod,

døde for, hvad vi bedreve,

og opstod, for vi skal leve!

                           2. vers af

                           ”Hør vor helligaftens bøn!” DDS 214


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk


Holy night

David Phelps live til en Gaither julekoncert - og derunder Mariah Carey som på sin egen gode måde synger O Holy NightService websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002