FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
28. august

Kan vi forlange mere?


 

Es. 54,11: ”Du arme, du forblæste, du utrøstede, se, jeg bygger dig op med smaragder og lægger din grund på safirer.”

 

Det er dog er herligt løfte, vi her har hos Esajas og så lige efter det kendte vers 10, som er en stor kærlighedserklæring fra Gud:

 

”Om også bjergene viger, om også højene rokkes, min kærlighed viger ej fra dig, min fredspagt rokkes ikke, så siger Herren, din forbarmer.”

 

Jo, Guds kærlighed er enorm. Det er også derfor, at han kan tillade sig at bruge billeder, som vi forstår. Vi forstår billederne med de kostbare ædelstene, smaragder og safirer.

 

Op igennem historien har personer med fornem status båret de kostbareste smykker. Den russiske zarfamilie elskede at bære og fremvise deres diamanter så store som kirsebær, rubiner og smaragder og safirer så store som dueæg. De kostbare smykker skulle stadfæste den kejserlige status. Mange hertuginder og kejserinder kappedes næsten om at fermvise de mest strålende smykker.

 

Berømt er storhertuginde Vladimirs smaragdhalssmykke, som består af de fineste grønne smaragder. Mange har ejet det. Sidst, vi hører om det, er i forbindelse med en gave, som Elizabeth Taylor får af sin mand Richard Burton. Elizabeth bar det i forbindelse med en prisoverrækkelse, og det kan nok være at øjnene stod på stilke hos publikum. Efter Elisabeths død blev smykket solgt under en auktion.

 

Berømt er også Vladimir-diademet, som ligeledes består af mange udsøgte smaragder. Også det smykke har sin store beundrerskare og bæres i dag af den engelske dronning, Elisabeth d.2.

 

Det er slet ikke sikkert, at vi almindelige borgere får lov til at eje en smaragd eller bare holde én i hånden. Ædelstenene er nemlig særdeles kostbare på grund af deres råstof og strålende udseende.

 

Se, det er sådanne fornemme ædelstene Esajas bruger som billede på det materiale Gud vil forme os med. Han siger jo selv, at han midt i vor afmagt vil bygge os op med det mest fornemme og kostbare, han kan opbyde, og det kan kun være Jesu Kristi blod, Helligånden, lovsang og Guds ord, som alle er Guds vidunderlige ædelstene.

 

Gud vil samtidig lægger vor grund på ”safirer”, som findes i varierede farver, hvor den dybblå farve er mest almindelig. Prisen for naturlige safirer afhænger af farve, klarhed, størrelse, slibning og generel kvalitet, såvel som hvor i verden de har deres oprindelse.

 

Jo, Gud vil med billedet af ædelstenene pege hen på den højeste pris, der nogensinde er betalt, Jesu Kristi blod. Ingen ædelsten, nok så kostbar, kan måle sig med den pris. Lad os i dag takke for blodets klippegrund.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkHelligt er dit navn

Fra lovsangs CD'en "Mere end ord"


  

Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002