FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
28. juli 2014


Gud sender en engel til Daniel og Peter


 

Dan. 6,23: ”Min Gud sendte en engel; han lukkede løvernes gab, så de ikke kunne gøre mig noget ondt.”

 

Beretningerne om Daniel og Peter er altid opmuntrende læsning, for her møder vi de himmelske kræfter i funktion på baggrund af troens og bønnens indsats.

 

Først beretningen om Daniel, der har en klar holdning til sand gudsdyrkelse. Intet må komme mellem ham om Gud, om det så er selveste kongen. Og det er lige præcis det, der sker, for kongen har nemlig udsendte en meddelelse om, at ingen må dyrke andre guder end kongen inden for de næste 30 dage. Daniel kan selvfølgelig ikke acceptere det, men tilbeder roligt sin Gud tre gange om dagen.

 

Konsekvensen af Daniels ulydighed over for kongen bliver, at han kastes ned i løvekulen.

Menneskelig set er Daniels situation håbløs, for hvem kan modstå sultne løver. Men nu træder troens og bønnens lov i kraft. Daniel hengiver sig til Gud og overgiver sin sag til Ham, der overstyrer alt. En engel bliver sendt af sted for at lukke løvernes gab. Dyrenes sædvanlige aggressivitet forsvinder, og Daniel får lov til at gå rundt i kulen uden problemer.

 

Kongen, som i grunden har sympati for Daniel, har ikke haft en rolig nat. Tidligt næste morgen skynder han sig ned til kulen med håb om at gense Daniel. Hans håb bliver ikke gjort til skamme, for han hører en klar melding fra Daniel, der ikke lægger skjul på, at en engel har reddet ham.

Kongen bliver så begejstret for Daniels overlevelse, at han udsteder en ny befaling om, at alle i landet skal respektere og dyrke Daniels Gud, for ”han er den levende Gud, som forbliver i evighed, og hans kongerige kan ikke gå til grunde, hans herredømme er uden ende. Han redder og befrier, han gør tegn og undere i himlen og på jorden.”

 

En sådan bekendelse kan vi godt bruge i dag og gøre til vores egen. Gud kan også i dag i kraft af sine engle lukke munden på magter og myndigheder, der vil os til livs.

 

Og så videre over til Peter, som også oplever en helt speciel beskyttelse af englekraft. Beretningen står i Ap.G. kap. 12 og burde læses én gang hver uge, for den er så mættet med trosstyrkende indhold.

 

Peter er på grund af sin frimodige tro på Gud endt i fængslet, som bevogtes af flere soldater. Menneskelig set har Peter ikke en chance for at undslippe, men guddommelig set har han det. Han bærer nemlig i sig troens og bønnens ånd, men samtidig bliver der uden for murene vedholdende bedt for ham af hans venner, og sammen danner bønnerne og troen en spydspids mod lænker og mure. En engel viser sig som den specielle spydspids, der skal til for at sprænge alt det, som hindrer en udfrielse.

 

Englen sprænger Peters lænker og fører ham forbi første og anden vagtpost. Til sidst åbnes en stor jernport og Peter er befriet. Selv menigheden har svært ved at tro miraklet, men efter at have besindet sig, er den klar over, at det hele er Guds værk.

 

Bøn:

Herre, vi takker dig for englevagt.

Tak, fordi du er i stand til at sende engle til os for at udfri os af det,

som vil spærre os inde. Tak, fordi du også i dag kan sprænge lænker

og lukke løvers gab.

                                  Amen


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkListen To Our Hearts

med Casting Crowns


 

 

 


 

 
   

Modtag pr e-mail hver dag - gratis - Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her


Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679Juli 2014

Uge 
Mandag 
Tirsdag 
Onsdag 
Torsdag 
Fredag 
Lørdag 
Søndag 
27 
 
28 
29 
30 
31 
 
 
 
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.

 

Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002