FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
27. maj


Det afgørende valg


 

5. Mos. 30,19: ”Så vælg da livet, for at du og dine efterkommere må leve”

 

I Danmark har vi et folkestyre som er ensbetydende med et repræsentativt demokrati, dvs. vi får lov til at vælge politikere, som handler på vore vegne. I grunden en god styreform, som mange misunder os. Om 3 uger og 1 dag får vi så igen lov til at stemme – efter en tilsyneladende mere intens valgkamp end normalt. Mange politikere fortæller os, at netop dette valg er et afgørende valg, for det er et valg om holdninger.

 

Men også på andre områder i livet må vi stemme om holdninger. Her gælder det om at vælge et program, som forhindrer evig fortabelse. Ovennævnte bibelvers til i dag er hentet fra Moses´ afskedstale til sit folk, og i den forbindelse passer sætningen ”når mennesker skal tage afsked med livet, kommer det bedste op til overfladen”.

 

Moses har fået lov til at virke som profet igennem mange år og taler nu alvorsord til sit folk. Han siger bl.a. :”Jeg har stillet dig over for livet og døden, velsignelsen og forbandelsen. Så vælg da livet, for at du og dine efterkommere må leve, og elsk Herren din Gud, adlyd ham og hold fast ved ham.”

 

Her har vi det afgørende valg. Vi skal elske Herren og holde fast ved ham. Moses´ efterfølger Josua er ligeledes kontant over for folket. Da han er nået højt op i årene siger han: ”Frygt nu Herren, og tjen ham i oprigtighed og trofasthed; fjern de guder, som jeres fædre dyrkede og dyrk Herren…. Vælg i dag om I vil dyrke de guder, jeres fædre dyrkede…Jeg og mit hus vil tjene Herren”. Se, det er klare toner fra to af Det gamle Testamentes største profeter. Josua 24,14-15.
Vi møder også valgmuligheden i Det nye Testamente. Igen og igen stiller Jesus mennesker over for to valgmuligheder. Himmel eller Helvede, den brede vej eller den smalle vej, bygge på sand eller bygge på klippe, tage imod en indbydelse eller vrage den, tage sig af den svage eller gå ham forbi.

 

Jesus har ingen gråzoner, men kun et enten eller. Enten har vi valgt livet igennem Jesus eller også har vi valgt mørket og undergang ved at vrage ham.

 

Det valg stod en folkehob overfor, da landshøvdingen Pontius Pilatus stillede to personer frem, banditten Barabbas og Jesus, den rene og retfærdige. Ja, vi kender udfaldet. Der var nogle få personer, der valgte Jesus, men deres råb blev overdøvet af andres råb ”Korsfæst ham og giv os Barabbas fri”, og Barrabbas blev givet fri, men heldigvis havde Gud ”en trumf i ærmet”. Han lod sin elskede søn opstå fra de døde, og nu sætter han alle dem fri, der vælger ham. Fri for dommen og fri for døden.

 

Vi er som danske statsborgere sat til at vælge - ikke kun den 18. juni i en stemmebox. Vigtigst er, at vi som Guds børn, dagligt i vort lønkammer - skal vælge, hvad der virkelig betyder noget for vores fremtid. Må vi hver især få lov til at vælge ham, der holder sine løfter i liv og i død.

 

Vælg i dag hvem du vil tjene,

Kristus eller mørkets drot!

Vælg i dag, om du vil værne

alt, hvad der er sandt og godt!


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk
Mere end ord

Optaget live den 16. marts 2008 i Kirken i Kulturcentret, København
Lovsang er mere end ord, mere end musik - lovsang er dit hjertes indstilling til Jesus.
Se på Ham som er selve kernen i lovsangen og selve kernen i livet.


 

 

 

Sangteksten vises på videoen
 

 
 

 

 

 

 

 


 

Modtag andagt pr. e-mail hver dag
- gratis og uforpligtende -
Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her

 Maj 2015. Vælg dato:

Uge 
Mandag 
Tirsdag 
Onsdag 
Torsdag 
Fredag 
Lørdag 
Søndag 
18 
 
 
 
 
19 
20 
21 
22 
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.


Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002