FORSIDEN
OKTOBER MÅNED
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
27. april 2017Visheden om nærvær og tilgivelse


 

1. Johs. 1,9: ”Hvis vi bekender vore synder, er han trofast og retfærdig, så han tilgiver os vore synder og renser os fra al uretfærdighed.”

 

Kristendommens særkende og styrke er Guds nærvær og tilgivelse ved Jesu Kristi stedfortrædende død. Godt, at vi ikke skal kæmpe os til en tilgivelse og til et Guds nærvær. Vi må blot i vor magtesløshed og uduelighed række vore tomme hænder op mod nådens trone. Så vil vi kunne tilegne os den himmelske manna.

 

Evangeliet sætter fri, fordi vi i Kristus er sat fri for al fordømmelse. Jesus siger i Johs. 5,24:

 

”Sandelig, sandelig siger jeg jer: Den, som hører mit ord og tror ham, som sendte mig, han har evigt liv og kommer ikke for dommen, men er gået over fra døden til livet.”

 

Her har vi krumtappen, den motorkraft, som giver livsmod og livet perspektiv. Guds store løfte om at gå over fra døden til livet. Dommen udebliver, fordi Jesus påtog sig vores dom. Han blev dømt skyldig i alle verdens overtrædelser – og vi må gå fri.

 

At leve i tilgivelsen gør det muligt at gå gennem klippehårde situationer, for Gud GJORDE OS LEVENDE SAMMEN MED HAM, da vi var døde i vore overtrædelser. (Kol. 2,13). Lever vi i tilgivelsen kan vi også velsigne vor næste uden reservationer.

 

Et par europæere fortæller fra et besøg i Etiopien:

 

En kvinde måtte se sin mand forlade hende, da hun blev spedalsk. Hendes fire sønner var i krig. En blev dræbt og de andre havde hun ikke hørt fra. Det var hendes højeste ønske, at hendes datter måtte modtage troen. Selv kunne hun ikke gå ud for at tigge, da begge hendes ben var amputerede.

 

Hun sagde disse uventede ord: ”Jeg græder indvendig og nogle gange med ydre tårer. Men jeg ved, at Kristus er her, stående ved min side.” Og hun begyndte at prise Gud med løftede hænder efter koptisk ortodoks tradition.


Vi spurgte os selv: ”Hvor finder hun denne tillid?” Vi indså, at hun øste den af bønnens kildevæld. Hun havde ladet et helt liv udvikle sig i sit indre,. Hun havde livet igennem vandret i dybt fællesskab med Kristus. Hun vidste nemlig, at hendes lidelse ikke kom fra Gud. Hun vidste, at Gud ikke var ophavsmanden til hendes ulykker og prøvelser.

 

Mens hun fortsatte med at bede, begyndte hun at kommentere vores besøg hos hende, og ordene forvandlede sig til en slags hymne på hendes læber. Hun sagde til Gud: ”Det er juledag, og de kom for at besøge mig. Det er juledag, og de blev ikke hjemme, de kom her.”

 

Med forbavselse indså vi, at ganske ofte oplever vi et enestående lys fra evangeliet, når vi er sammen med et menneske i dybeste nød. Enhver af os ville gerne være lige så nær Kristus som denne ydmyge ortodokse, etiopiske kvinde. Og enhver af os ville gerne som hun erfare med hjertets enkelhed, at Kristus er til stede, nær hos os.”

 

Så vidt ordene fra de to besøgende i Etiopien. Her er virkelig stof til eftertanke. Lad os bede om, at Guds nærvær og tilgivelse må blive levende for os – med overbevisning og tro.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk


Dagens Worship Lovsang


Herre lad mig gribes af din nåde

Fra lovsangs cd'en: Når hjerte møder hjerte
Tekst og melodi: Steffen Øhrstrøm
Solist: Heidi Bisgaard


 

 

 


 

 
   


 

Modtag andagt pr. e-mail hver dag
- gratis og uforpligtende -
Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her

 April 2017. Vælg dato:

Uge 
Mandag 
Tirsdag 
Onsdag 
Torsdag 
Fredag 
Lørdag 
Søndag 
13 
 
 
 
 
 
14 
15 
16 
17 
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.


Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002