FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
27. november


Gør ikke Jesus til en løgner


 

4. Mos. 23,19: ”Gud er ikke et menneske, at han skulle lyve, et menneskebarn, at han skulle angre; mon han siger noget uden at gøre det, mon han taler uden at fuldbyrde det?”

 

Undskyld min iøjnefaldende overskrift, men jeg vil selvfølgelig begrunde og forklare.

 

Der er Bibelord, som vi umiddelbart godtager, fordi vi kan se, at de påtvinger sig ved deres indre værd. De er også umiddelbart ”forståelige” og brugbare i kristenlivet. Lad mig nævne et par stykker:

 

Johs. 3,16: ”For således elskede Gud verden, at han gav sin søn den eneste, for at enhver, som tror på ham ikke skal fortabes, men have evigt liv.”

Johs. 11,25: ”Jeg er opstandelsen og livet; den, som tror på mig, skal leve, om han end dør.”

 

Vi har hørt disse løfter så tit og er i stand til at videregive dem til andre, fordi løfterne peger fremad, opad og hjemad.

 

Anderledes kan det være med løfter, som ”udelukkende” hører denne verden til og derfor ”kræver” mere tro, især når omstændigheder som sygdom og modgang ikke lader ”flytte sig”.

 

Jeg har efterhånden selv ligget underdrejet et par år på grund af sygdommen Arteritis temporalis, som hvert år statistisk rammer 20 mænd ud af 100.000. Men Gud ske lov er det en sygdom, som kan behandles med medicin, men det tager blot den tid, det skal (ligesom osten (stort smil)), indtil nedtrapningen er forbi. I den periode har jeg oplevet megen velsignelse, fordi jeg igen og igen har søgt Jesus, hans ord og hans forsoningsværk

 

Jeg må som en forfatter sige: ”Aldrig har torn mig stukket, uden at rosen fulgte med.”

 

Fem bønneløfter har i løbet af den periode mejslet sig ind i mit sind og givet mig en stor hvile og tryghed, netop fordi Helligånden på en særlig måde har overbevist mig om sandheden i disse ord:

 

Matt. 6,6: ”.. Gå ind i dit kammer og luk din dør og bed til din Fader, som er i det skjulte og din Fader, som ser i det skjulte, skal betale dig.”
Luk. 18,7: ”Skulle Gud så ikke skaffe sine udvalgte ret, dem, som råber til ham dag og nat, og skulle han ikke være langmodig over for dem. Jeg siger jer: ’Han skal skaffe dem ret i hast’. ”
Mark. 11,24: ”Alt, hvad I beder og bønfalder om – tro, at I har fået det, så skal I få det.”
Johs. 14,14. ”Hvis I beder mig om noget i mit navn, vil jeg gøre det.”
Johs. 15,7: ”Hvis I bliver i mig, og mine ord bliver i jer, så bed om hvad som helst I vil, og I skal få det.”

 

Det er bl.a. disse herlige løfter, vi må regne med og stole på af hele vort hjerte, selv om vi kan føle, at de er ”alt for store” i forbindelse med opståede omstændigheder. Løfterne synes ikke at passe ind i vort tankesæt sammenlignet med de vanskeligheder vi står i – og dog kommer de fra Guds hjerte.

 

O, hvor jeg forstår de mange, der ligesom skubber løfterne fra sig, fordi omstændighederne råber højere end løfterne.

 

Det er i denne forbindelse, vi må tage løfterne som fuldt ud pålidelige. Jesus var jo af sandhed, og det gælder i højeste grad hans ord. Hvis vi ikke tror dem eller skubber dem fra os, ja, da har vi gjort Jesus til en løgner – og det er netop det, vi ikke vil.

 

Besvar i hjertet dette ord af Jesus: Johs. 12,46-50:

 

Som lys er jeg kommen til verden, for at enhver, som tror på mig, ikke skal blive i mørket.

Og hvis nogen hører mine ord og ikke overholder dem, så dømmer jeg ham ikke; for jeg er ikke kommet for at dømme verden, men for at frelse verden.

Den, der ringeagter mig og ikke tager imod mine ord, har sin dommer: det ord, som jeg har talt, det skal dømme ham på den yderste dag.

For jeg har ikke talt af mig selv; men Faderen, som har sendt mig, han har givet mig befaling om, hvad jeg skal sige, og hvad jeg skal tale; og jeg ved, at hans befaling er evigt liv. Derfor, hvad jeg taler, taler jeg således, som Faderen har sagt mig.”

 

Disse ord er blandt de vidunderligste ord, som er blevet skrevet. Jesus er i sandhed lyset som Gud har givet os. Disse ord er ikke løgn. Jesus løj ikke, men udtalte alt grundigt og velovervejet. Han skulle jo viderebringe ord fra Guds hjerte.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkI dag vil vi lige henvise til en af vore gamle websider. På denne kan man se 3 forskellige TV-udsendelser med Gert Grube. Den første af dem har lige rundet 800 besøgende. http://www.dagensordandagt.dk/Kristen-Web-TV-udsen.7346.0.html

 


You Are Holy (Prince of Peace)

3 forskellige versioner


 


 

 
   


 

Modtag andagt pr. e-mail hver dag
- gratis og uforpligtende -
Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her

 November 2015. Vælg dato

Uge 
Mandag 
Tirsdag 
Onsdag 
Torsdag 
Fredag 
Lørdag 
Søndag 
45 
 
 
 
 
 
 
46 
47 
48 
48 
49 
 
 
 
 
 
 
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.


Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002