FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
26. juli 2014


Et særdeles vidtrækkende bibelord


 

Es. 49,16: ”Se, i mine hænder har jeg tegnet dig, dine mure har jeg altid for øje.”

 

Nærlæser man denne hilsen fra Esajas viser det sig, at den indeholder en rig trøst for ethvert kæmpende Guds barn.

 

For det første bliver vi som læsere standset op med ordet ”se”. Der er altså noget vi skal lægge mærke til. Og det er der i allerhøjste grad. Hele evangeliets rige indhold er gemt i det profetiske ord fra Esajas. Vi burde lære det udenad, så det kan tages frem igen og igen til bekendelse imod bekymringer og frygt.

 

”I mine hænder har jeg tegnet dig”. I disse ord har vi Jesu kærlighedserklæring til den ganske verden. Hilsenen er så omfattende, at den indbefatter ethvert menneske, som i tro tør tro budskabet om Jesu forsoningsdød. Han døde, for at vi kunne få tilgivelse og dermed leve i tid og evighed. Så hver gang Jesus i himlen betragter sine hænder, ser han tegnet på den allerstørste kærlighed, og i den kærlighed findes der nok omsorg, trøst og hengivenhed til enhver, der i afmagt og mangel på kærlighed og forståelse griber ud efter det. Hertil kunne vi godt knytte Jer.31,3, som supplerer på en udmærket måde: ”Med evig kærlighed har jeg elsket dig, derfor bevarer jeg min troskab mod dig.”

 

Til sidst får vi ordet ”Dine mure har jeg altid for øje”. Jamen, kan vi forlange et mere sigende og gennemgribende ord? Det siger jo alt. Kærligheden har øje for vore mure og det vedvarende, ALTID. ”Mure” betyder alt det, som er en del af os. Det er vort hjem, vore børn, vore børnebørn, vort velbefindende, ja, alt det, som vi er afhængige af. Det vil Gud holde øje med.

 

Så vi har lov til at bruge ”dagens ord”, ja, være storforbruger af det - gemme det i hjertet og bekende det med vor mund. Det kan ”lukke munden” på frygt og andet nedbrydende.

 

Det er min bøn, at ordet fra Esajas må få samme rumindhold og samme dimension, som jeg har oplevet, og så gøre brug af det. Ordet skal bruges, skal tros og skal bekendes, så vil Gud stadfæste sit eget ord, for ordet har sammen med troen og bekendelsen større effekt end alt andet, som kan forstyrre os. Her må vi lade sandhedsindholdet i ordet blive understøttet af 1. Johs.5,4: ”For alt, hvad der er født af Gud, overvinder verden; og den sejr, som har overvundet verden, er vor tro.”

 

Lad os endnu engang gentage det store vidtrækkende sandhedsindhold i Es.49.16.

 

Først erklærer Gud den almægtige sin kærlighed til os ved at henvise til de naglemærkede hænder, som er tegnet på den største kærlighed overhovedet. Hvert menneske er tegnet i disse naglemærkede hænder, for det stærkeste bånd mellem Gud og det enkelte menneske er blodets bånd.

 

Dernæst åbenbarer Gud for os, hvad den kærlighed indebærer. Den rummer trofasthed og barmhjertighed i et sådant omfang, at kun troen formår at ”forstå det”. Sådan har Gud villet det. ”For den, der kommer til Gud, må tro, at han er til og lønner dem, der søger ham.” Hebr.11,56. Og ved at søge ORDET viser vi, at vi tror, og ved at tro åbenbarer Gud sin frelsesvilje og frelsesstyrke med os. Amen. Måtte Es.49,16 blive en del af vor livsmanual.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkModtag pr e-mail hver dag - gratis - Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her


Build Your Kingdom Here

Med Rend Collective


 

  


 

 
   

Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679Juli 2014

Uge 
Mandag 
Tirsdag 
Onsdag 
Torsdag 
Fredag 
Lørdag 
Søndag 
27 
 
28 
29 
30 
31 
 
 
 
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.

 

Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002