FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
26. december

Händel slipper glæden løs


 

Es. 9,5: ”For et barn er født os, en søn er os givet, og herredømmet skal ligge på hans skuldre. Man skal kalde ham Underfuld Rådgiver, Vældig Gud, Evigheds Fader, Freds Fyrste.”

 

Jeg har lige genhørt passager fra Georg Friedrich Händels oratorium ”Messias”, et mesterværk indenfor musikhistorien. Händel har en sjælden evne til at understøtte og ophøje bibelcitater, som med smukke melodier får nyt liv.

 

Jeg har flere gange oplevet oratoriet opført i forskellige kirker ved juletid, og hver gang har jeg nydt det i fulde drag, for glæden over evangeliet bliver bare sluppet løs. Tænk blot på ”Halleluja-koret”.

 

I år måtte jeg nøjes med en kassetteoptager, men nydelsen udeblev ikke. Glad blev jeg da et af mine yndlingspassager lød ud fra højtaleren ”For unto us a child is born…” (For et barn er født os)- også kaldet Esajas’ juleevangelium - se og lyt evt.  til Tenebrae choir sammen med London Symphony Orchestra   http://youtu.be/MS3vpAWW2Zc

.

 

Herligt var det at lytte til teksten og samtidig opleve komponistens måde at tolke den. Händels begejstring tager over. Tonerne vælter nærmest over hinanden for at fremhæve budskabet om kongebarnet og dets egenskaber. Bibelverset gentages igen og igen for at skærpe tilhørerens opmærksomhed – og det lykkes over al forventning. Jeg måtte igen overgive mig og lod mig rive med af tekst og melodi. Ja, et vidunderligt budskab, som man roligt kan gøre til sin egen lille trosartikel.

 

Jeg vil da gerne opfordre enhver til at lære verset udenad. Det er særdeles nyttigt at citere, når troen skal skærpes.

 

Vi gentager det lige – for og blive i Händels spor.

 

”For et barn er født os, en søn er os givet, og herredømmet skal ligge på hans skuldre. Man skal kalde ham Underfuld Rådgiver, Vældig Gud, Evigheds Fader, Freds Fyrste."


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkHome For Christmas

Celtic Woman byder på mere end 1 times Live fra Dublin i 2013 

 

   
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002