FORSIDEN
OKTOBER MÅNED
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
26. november


Det kosteligste af alt


 

5. Mos. 33,16: ”… med det kosteligste af jorden og dens fylde og nåde fra ham, der boede i tornebusken. Det skal komme over Josefs hoved.”

 

I det gamle Testamente findes mange passager, som rækker længere frem end først antaget.  Et godt eksempel har vi i 5. Mos. kap. 33, hvor Moses velsigner de 12 stammer kort før sin død.

 

Velsignelsen uddybes for hver stamme, og en særlig velsignelse tilfalder Josefs stamme. 5 gange får stammen at vide, at den skal modtage det kosteligste af alt. Det være sig fra Himlen og jorden.

 

Til sidst får Moses lagt et profetisk ord ind over Josefs stamme, som skal møde nåden fra ham, der boede i tornebusken, og nåden skal komme over ”Josefs hoved”.

 

Moses husker tydeligt oplevelsen ved den brændende tornebusk. Her måtte han tage skoene af, fordi han stod på hellig grund, og her fik han sit livs nok største kald.

 

Gud åbenbarede sig, som den Gud, der er nutid. Oplevelsen fik afgørende betydning for Moses i de mange beslutninger, han senere i livet kom til at stå overfor. Han vidste, at Gud var nærværende i afgørende øjeblikke.

 

Det er den Gud, som Moses ønsker skal følge Josefs stamme på en særlig måde. Den skal opleve nåden som Josef oplevede det i sit liv – og det er her den profetiske hilsen peger fremad mod Jesus, der har så mange lighedspunkter med Josef.

 

De var begge udvalgt, de blev begge forrådt af de nærmeste brødre. De blev begge solgt for en sum penge. De blev begge ophøjet til noget stort, og de skal begge åbenbare sig for deres brødre.

 

Det er i Jesus, at profetien om nåden, bliver opfyldt. Fra Jesus modtager vi det kosteligste af alt. Ved Jesu dåb skete underet. Her fik han blåstemplet fra Himlen symboliseret ved en due, der kredsede over hans hoved. Guds kraft udfoldede sig, og Jesus blev udrustet til sin tjeneste.

 

Og det er i hans tjeneste, vi får lov til at modtage ”det kosteligste af alt”. Vi modtog ligeledes i dåben den uforskyldte nåde over vore hoveder. Vi modtog syndernes forladelse, der i kraft af det kosteligste af alt, det dyrebare blod, er en vedvarende kraftkilde til det evige liv.

 

Der aldrig var nogen som Jesus på jord,

en frelser så kærlig og mild,

en frelser og hyrde, som vil være vor,

som søger de får, der fór vild.

 

Kor:

Han hengav sit liv,

og han udgød sit blod,

han ofrede alting for mig,

mod fjenden han stred,

til han sejrende stod,

og aldrig han sparede sig,

men ofrede alting for mig.

 

                               Fanny Crosby 1890

 

Rom. 8,32: ”Han, som jo ikke sparede sin egen søn, men gav ham hen for os alle, hvor skulle han kunne andet end skænke os alt med ham.”


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk
Se op

Af og med Linnea Dam Ebbesen der skrev sangen til sangskrivning på Efterskolen Solgården. Solgården er en kristen efterskole i regi af Luthersk Missionsforening.
Sangen handler om, at man ikke bare skal give op, selvom at man tænker på så mange ting, som bare kan få én til at synke ned igen.


 


 

   


 

Modtag andagt pr. e-mail hver dag
- gratis og uforpligtende -
Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her

 November 2015. Vælg dato

Uge 
Mandag 
Tirsdag 
Onsdag 
Torsdag 
Fredag 
Lørdag 
Søndag 
45 
 
 
 
 
 
 
46 
47 
48 
48 
49 
 
 
 
 
 
 
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.


Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002