FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
26. januar


Ørkenvandring eller troens skridt


 

5. Mos.1,19: “Og vi kom til Kardes Barnea.”

Kardes Barnea - et sted på Sinaihalvøen. Er det nu noget, der kommer os ved? Ja, i allerhøjeste grad. Her skete noget af det mest tragiske i Israels historie. Folket var på vej mod Kanaan og var så nær ved målet som aldrig før.

De kunne være gået ind i landet, men de vovede det ikke, selv om Gud havde sagt (to gange - 5. Mos.1,8 - 5. Mos.1,21): “Se, Herren din Gud har givet landet i din magt, drag derfor op og tag det i besiddelse, således som Gud har befalet dig det. Vær ikke bange og lad dig ikke skræmme.” Angsten og fortvivlelsen fyldte dem derimod i en sådan grad, at der ikke var plads for den Gud, der så tit var gået foran dem og havde banet vejen.

De fik oven i købet lov til at se gigantvindruerne og høre om Kanaan som værende et godt land, og alligevel faldt de tilbage i mismod og “brød ud i klageråb natten igennem”. Hvorfor dog? Fordi ti af de tolv spejdere, som var blevet sendt af sted for at undersøge landet, tog modet fra dem. “Vi kan ikke”, sagde de, ”der er store byer med himmelhøje fæstningsværker og indbyggerne er kæmpestore”.

Bibelteksten lægger ikke skjul på virkningen af denne nederlagsstemning. Anklagende lyder det: “Vore brødre tog modet fra os”. De to andre spejdere, Josva og Caleb, prøvede så godt de kunne og opmuntre folket til at drage af sted. De havde set det samme som de ti, men deres indstilling var diametralt modsat. “Vi kan tage landet som en bid brød”, sagde de, “for Gud er mægtig, og han har sejret over deres guder, frygt ikke.” Men deres optimisme blev mødt med hån og foragt.

Moses forstod ikke folkets vantro, men han måtte finde sig i, at Gud sendte hele folket ud i ørkenen igen på en virkelig ørkenvandring, som varede i 40 år. Dog gav Gud Moses et håb. “Sæt mod i Josva og styrk ham, for det bliver ham, der skal skaffe folket landet i eje.” 5. Mos.31,28.

Kardes Barnea skulle have været stedet, hvor jøderne gik ind i det forjættede land. Men på grund af flertallets vantro blev det i stedet til en ørkenvandring på 40 år.

Så alvorligt er Kardes Barnea - også i vore liv. Foran os ligger “et løfternes land”, Guds løfter til os i Jesus Kristus. På et eller andet tidspunkt kommer vi nær til det sted, hvor valget bliver skelsættende for vort liv. Hvad gør vi så der, så nær ved målet? Opmuntrer vi hinanden til at tage troens skridt eller lader vi omstændighederne bestemme vore skridt?

 

I dag kan du stå ved Kardes Barnea. Du ser løfternes land! Du får vision for at tage troens skridt, for løfterne er mange og Guds trofasthed stor. Han har jo selv sagt: ”Se, Jeg sender en engel foran dig for at vogte dig undervejs og føre dig til det sted, jeg har beredt!” 2. Mos.23,20. Gud vedkender sig sine løfter, ja, han våger over sit ord. Han ønsker blot at se, at du giver ham ret, når han taler. Lad os give Gud ret i dag og tage troens skridt – og blæse på, hvad andre siger om ”umulige situationer”.

 

Josua og Caleb var ”mulighedstænkere”. De regnede med at de kunne indtage det forjættede land, fordi Gud havde sagt, at de skulle gøre det. De ti andre spejdere repræsenterede ”umulighedstænkere”, idet de mente, at det var umuligt at erobre noget som helst, for alle omstændigheder talte imod: Store fæstningsværker og kæmpestore indbyggere.

 

Alle 12 spejdere fik sagt et ”MEN”. Alle var de enige om at landet var godt, men de ti spejdere fik sagt: ”Men stærkt er folket, som bor i landet, og byerne er befæstede og meget store; ja, vi så også efterkommere af Anak der (kæmpeslægten)”4. Mos.13,28. De to spejdere sagde samstemmende: ”Gør kun ikke oprør imod Herren og frygt ikke for landets befolkning, for dem tager vi som en bid brød, men med os er Herren.4. Mos.14,9.

 

To ”men”er. Hvad anbringer du og jeg efter vores ”Men”. Siger vi ”at Guds løfter er vidunderlige og problemerne store, men vi klarer det ikke” – eller ”Guds løfter er vidunderlige og problemerne er store, men med os er Herren”. Tænk over det! Hvad gør vi ved vores Kardes Barnea? i dag? i år?

Måtte vi have det som Moses, der fik besked på at opmuntre Josva: “Sæt mod i ham og styrk ham!” Får du tid, så læs kapitel 13 og 14 i 4. Mosebog. Her får du hele dramaet ved Kardes Barnea.

 

For nogle år siden skrev jeg en fantasi over Josuas Dagbog. Læs den i de følgende andagter og bliv klar over alvoren bag dit og mit Kardes Barnea.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk
The Other Country

Burlap To Cashmere ses her live på "Le Poisson Rouge" NYC.
Bandet "Burlap To Cashmere" har i sangen "The Other Country" formået at få ekstraordinær god opmærksomhed.
Melodibilledet og forsangerens stemme minder til forveksling om et musikstykke som var det skrevet af Bob Dylan


 

 

 

Your eyes see the shining city
Your love heels the poisoned mind
When the journey ends
There's a new beginning
When the risen man
Heals the weight of time
I can feel it over the line

I see the other country
I see the other side
Do not be afraid of this earthly city
Do not be afraid when the pharaohs nigh

Draw near the lambs awaiting
Where the river runs thru the sky's align
From that painting of a ship
We have all been chosen
To the painters creation
In his dream design
I can feel it over the line

 
I see the other country
I see the other side
Do not be afraid of this earthly city
Do not be afraid when the pharaohs nigh

When I was a child
I walked like a child
But now I'm a soldier
Like the Bride and Groom I will be married

I see the other country
I see the other side
Do not be afraid of this earthly city
Do not be afraid when the pharaohs nigh

Even though I walk thru the valley of the shadow of death
Even though I sink through the ocean
You will rescue me
I am standing in the fire
But I can hear the choir singing
I was a blind man stumbling
But now I see
I was blind, blind blind
But now I see
I was blind, blind blind
But now I see

 


Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.


Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002