FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
25. august

Tre herlige billeder


 

Es.6,5: ”Og nu har mine øjne set kongen”.

 

I Bibelen findes der flere beskrivelser af Jesus. En dag betaget af tre af dem, som står henholdsvis i Esajas, Mattæus-evangeliet og i Johs. Åb.

 

Først beskrivelsen fra Esajas kap.53, som er et herligt billede på Jesus. Jeg vælger et par af versene:”Men han blev såret for vore overtrædelser, knust for vor brødes skyld; os til fred kom straf over ham, vi fik helbredelse ved hans sår. Vi for alle vild som får, vi vendt os hver sin vej, men Herren lod falde på ham den skyld, som lå på os alle. Han blev knust og bar det stille, han oplod ikke sin mund som et lam, der føres hen for at slagtes, som et får, der er stumt, når det klippes – han oplod ikke sin mund. Fra trængsel og dom blev han taget…”

 

Ja, sådan beskrev Esajas det 600 år før Kristi fødsel. Et fantastik smukt og gribende billede af vor frelser, der fandt sig i alt for at føre os ind i sit fællesskab. Hver gang jeg læser om den lidende tjener hos Esajas bliver jeg grebet af personen Jesus, der var villig til at følge Guds plan ud til den yderste spids, hvor han bogstaveligt blev spiddet til et kors. Men først skulle han gennem trængsel på trængsel. Dernæst skulle han dømmes for alt, ja, for hele verdens synder, også din og min. Ja, et herligt billede af Frelseren.

 

Det andet herlige billede henter vi hos Mattæus-evangeliet kap. 17, hvor Jesus befinder sig på Forklarelsens Bjerg sammen med tre af sine disciple. Pludselig bliver Jesus forvandlet for deres øjne og får et himmelsk skær over sig. Mattæus beskriver det sådan: ”Hans ansigt strålede som solen, og hans klæder blev hvide som lyset.” Matt.17,2. Og senere lyder det: ”Denne er min søn, den elskede, i ham har jeg velbehag. Hør ham!”

 

Disciplene får lov til at se Jesus i et forklarelsens skær, som de aldrig glemmer. Samtidig oplever de, at Jesus berører dem med sin hånd og tilføjer et ”Frygt ikke!” Et uforglemmeligt øjeblik, som Peter må give udtryk for i sit brev.

 

Det tredje herlige billede har vi i Bibelens sidste bog, Johs. Åb. kap. 1 vers 13-16: ”Og midt imellem lysestagerne en, som lignede en menneskesøn, iført en fodlang dragt og med et guldbælte om brystet. Hans hoved og hår var hvidt som den hvideste uld, som sne, og hans øjne var som luende ild og hans fødder var ligesom skinnende malm, der gløder i ovnen, og hans røst var som lyden af vældige vande. I sin højre hånd holdt han syv stjerner, og ud af hans mund stod et skarpt sværd, tveægget sværd, og hans udseende var, som når solen stråler i al sin styrke.” Også i denne forbindelse lyder der et ”Frygt ikke!”

 

Tre uforglemmelige billeder af Jesus, som vi må grunde over og gemme i vort hjerte. Vi kunne måske lige nå at nævne et fjerde billede, nemlig det billede, vi får af Frelseren, når ét af hans ord får personlig adresse. Denne oplevelse havde jeg forleden, da jeg læste ordet: ”Se, jeg kender dine gerninger, jeg har stillet dig foran en åben dør, som ingen kan lukke.” Jeg blev dybt berørt, og så igennem teksten et herligt billede af Jesus, som min ven og fortrolige.

 

Den skønneste er han af alle,

Guds herligheds billed' på jord.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkYou Lead

Sanger, komponist og tekstforfatter Jamie Grace


  

Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002