FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
25. juli

Englebesøg


 

Dan. 6,23: ”Min Gud sendte sin engel..”

 

Kort og præcist lyder det fra Daniel, da han skal give kong Darius et svar fra løvekulen. Kongen har hele natten været nervøs for, hvad der kunne ske med Daniel blandt løverne, så det er ikke så sært, at han tidligt om morgenen løber ned til løverne for at se, hvad der er sket.

 

Han har en fornemmelse af, at Daniel, som tjener den levende Gud, nok har overlevet. Og ganske rigtigt. Daniel står fredeligt blandt løverne og giver sit ærlige svar: ”Min Gud sendte en engel; han lukkede løvernes gab, så de ikke gjorde mig noget.”

 

En herlig replik. Det var Guds engel, der gjorde det, og uden englen var han prisgivet løvernes tænder. Det var englen, der udførte det tunge arbejde og lukkede løvernes gab. Fantastisk!

 

Kalkulerer vi med englebesøg i vores kristenliv? Kalkulerer vi med, at Gud kan møde os dér, hvor alt ser håbløst ud. Vi burde gøre det, for Bibelen er fyldt med personer, der kom helt derud, hvor alt så umuligt ud. Men Gud sendte sin engel.

 

Vi har det skønne eksempel med kong Ezekias, der i Jerusalem blev omringet af en hær på 185.000 soldater. Selv havde han kun få soldater indenfor bymurene, så det så ret så umuligt ud for ham. Ikke mindre umuligt, da fjenden, storkongen, sender et smædebrev, hvor han nedgør Ezekias på det groveste.

 

Men heldigvis har Ezekias et hjerte, der regner med Gud, himlens og jordens skaber, og derfor tager han smædebrevet og lægger det på alteret i Templet og beder en ganske enkel bøn. Den må vi lige lytte til:

 

”O, Herre, Israels Gud – du som sidder på tronen højt hævet over alle engle – du alene er Herre over alle jordens riger! Du skabte himlen og jorden! Bøj dig, Herre, og lyt til min bøn – se dette brev fra kong Sankerib, hvor han spotter den levende Gud! Herre vor Gud, frels os fra assyrerkongens magt; for derved skal alle jordens folk få at se, at du er den eneste sande Gud”

 

Gud hører bønnen og sender, ja, lyt engang, bare én engel, for én engel var nok, og alle storkongens soldater omkommer af pest. Åh, jo. Gud svigter ikke sine fromme.

 

Endnu et godt eksempel er Peter, som sidder i fængsel. Alt ser håbløst ud for Peter. Han er lænket både her og der. Men bøn fra menigheden og Peter selv udløser englekraft. En engel står pludselig i fængslet, og med autoritet bliver Peter løst af alle lænker. Fantastisk! Englen kunne gå gennem låste døre og i Daniels tilfælde gennem sten uden at bryde kongens sejl. Jo, englene bryder alle regler, når de sendes af sted af Gud selv.

 

Jeg spørger igen mig selv og jer læsere. Kalkulerer vi med englebesøg? Vi bør gøre det, for Gud gør det. Han har sine engle, som han sender ud, når han ser det er nødvendigt. Mange kan bevidne om det. Så hold din sti ren, bed til din Gud og du vil også opleve englebesøg.

 

Englebesøg er jo så mange slags. Men når en bedstefar beder sit barnebarn på 3 år om at slå op i Bibelen og udpege et bibelord, og bibelordet hamrer sig ind i bedstefaderens bevidsthed, fordi ordet passede ind i situationen, så kan man vist godt sige, at der har været englebesøg. 

 

Kalkulér med englebesøg i dit liv i dag!


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk
The Love of God

med Gaither Vocal Band 

 

 


The love of God has been extended
To a fallen race
Through Christ the savior of all men
There's hope in saving grace

The love of God is greater far
Than gold or silver ever could afford
It reaches past the highest star
And covers all the world

It's power is eternal, eternal
It's glory is supernal, supernal
When all this earth shall pass away
There'll always be the love of God

It goes beneath the deepest stain
That sin could ever leave
Redeeming souls to live again
Who will on Christ believe, will believe

Oh, the love of God is greater far
Than gold or silver ever could afford
It reaches past the highest star
And covers all the world

His power is eternal, eternal
His glory is supernal, supernal
When all this earth shall pass away
There'll always be the love Of God, precious love of God
   MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002