FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
25. maj


Alt er muligt for livets fyrste


 

Mark. 5,35-36: ”Medens han endnu talte, kommer der nogle fra synagogeforstanderens hus og siger: ’Din datter er død, hvorfor gør du mesteren ulejlighed mere?’ Men uden at ænse det ord, som blev sagt, siger Jesus til synagogeforstanderen: ’Frygt ikke, tro kun!’ ”

 

Under vores besøg i London nåede vi også at se et interessant kunstgalleri, som på mange måder viste rigtig god kunst. Personligt kan jeg godt finde på at dvæle længe ved et kunstværk, når det indeholder en god fortælling. Det er jo en kunstners fornemste opgave at fortælle en historie, som også bliver opfattet af beskueren.

 

Pludselig stod jeg over for et maleri, hvis historie jeg hurtig forstod. Det var den kendte beretning om Jairus’ datter. Maleriet er lavet af Henry Thomsen (1773-1843) og hedder ”The raising of Jairus daughter”.

 

I første omgang syntes jeg godt nok maleriet var noget dystert, men kender man den nytestamentlige tekst, hvor der står ”Din datter er død” forstår man bedre kunstnerens hensigt. Han vil med billedet fortælle, at selv om døden er indtrådt, er intet umuligt for livets fyrste.

 

Jesus får sagt de herlige fire ord ”Frygt ikke, tro kun!” og med disse livets ord bliver forældrene båret oppe af masser af håb. Og håbet bliver da heller ikke gjort til skamme. Jesus tager pigen ved hånden og siger: ”Talita kum!” det betyder ”Lille pige, jeg siger dig stå op!”

 

Og det vidunderlige sker. Livet fra livets fyrste forplanter sig i pigen, som rejser sig op og forvandler sorg til glæde for alle de tilstedeværende, og ikke mindst for forældrene, der har haft det forfærdeligt.

 

Maleriet måtte jeg fotografere og glæde mig over kunstnerens klare budskab med billedet: Jesus er dødens overmand.

 

Vi andre kan glæde os over udgangen af fortællingen og samtidig gøre de fire ord til vore egne: ”Frygt ikke, tro kun!” Blot fire ord, men de er nok for os og nok for Gud.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk
Lige Nu, Lige Her

Af Katrine Høgenhaug. Fra lovsangs cd'en LIVE LOVSANG - Lige Nu


 

 

 

Se sangteksten
som rulletekst
på videoen

 
   


 

Modtag andagt pr. e-mail hver dag
- gratis og uforpligtende -
Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her

 Maj 2015. Vælg dato:

Uge 
Mandag 
Tirsdag 
Onsdag 
Torsdag 
Fredag 
Lørdag 
Søndag 
18 
 
 
 
 
19 
20 
21 
22 
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.


Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002