FORSIDEN
OKTOBER MÅNED
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
25. februar 2017Taknemmelighedens og kærlighedens magt 

Mark. 14,3: ”Da han var i Betania i Simon den Spedalskes hus og sad til bords, kom der en kvinde med en alabastkrukke fuld af ægte, meget kostbar nardusolie. Hun brød krukken og hældte olien ud over hans hoved.”

 

Her har vi indledningsversene til en af de smukkeste beretninger i Bibelen. Jesus er gæst hos en mand, og han ved, at han snart skal gennemgå de mest forfærdelige lidelser for at frelse verden.

 

Pludselig træder en kvinde ind i huset, tager en meget kostbar olie frem og hælder den ud over Jesu hoved for at udtrykke sin store kærlighed til ham. Hun har selv modtaget tilgivelse fra tilgivelsens kilde, ham, der har kærlighedens magt.

 

Hun ikke alene bryder husets regler, men hun bryder også almindelige regler blandt mennesker, - for hvor megen kostbar salve kan man tillade sig at ødsle bort til et enkelt menneske?

 

Salven havde en værdi af en årsindtægt, så det var ikke bare almindelig ødselhed. Det var uanstændigt! Forargelsen og vreden udebliver da heller ikke. Folk mente, at salven kunne sælges og bruges til noget mere fornuftigt. Men deres øjne var lukkede for det, kvinden så. Hun så herlighedens konge, der måtte salves, og hun så, at han var langt mere værd end salven, derfor brød hun alabastkrukken og brugte hver eneste dråbe. Han var jo selve indbegrebet af kærlighed og liv, og så måtte man være frimodig med de bedste gaver.

 

Jesus ser hendes offer og støtter hende. ”Lad hende være i fred,” siger han, ”det hun har gjort mod mig er en god gerning og aldrig skal hendes gerning gå i glemmebogen, for hun har givet udtryk for taknemmelighedens og kærlighedens magt i et menneskehjerte.” 

 

Da kærligheden til Jesus ikke var fremherskende hos de andre, kunne de med deres bedste vilje ikke se hendes store kærlighedsgerning. Men Jesus så den. Det, hun gjorde, var ikke for ham en tankeløs gerning eller praleri, men et udslag af kærlighed fra en taknemmelig sjæl, der havde set dybere end nogen anden ind i hans lidelses hemmelighed. Det var den taknemmelige kærlighed, der mødte kærlighedens magt. På hende passer ordet fra Es.33,17: ”Dine øjne skal betragte kongen i hans skønhed.”

 

Vi kan lære meget af denne gudfrygtige kvinde. Hendes handling var grænseoverskridende, men hun oplevede pludselig at stå helt alene. De omkringstående overfusede hende, men så sker der noget fantastisk. Jesus træder til og forsvarer den ensomme kvinde. Et forsvar, som kan få læseren til at fjerne en tåre fra øjenkrogen. Hun sejrede. Kort sagt, hun brugte sin frimodighed, og Jesus styrkede hende og velsignede hende. På hende passer ordet fra 2. Tes. 3,3: ”Men trofast er Herren; han vil styrke jer og bevare jer fra det onde.” Læs engang hele beretningen. Mark.14,3-9.

 

De kristnes store problem er det vidnesbyrd, der aldrig blev formuleret. Hvornår har vi sidst følt os tilskyndet til at hylde Jesus som konge? Hvornår har vi sidst følt os tilskyndet til at give Jesus vor lovsang? Ja, hvornår har vi sidst følt os tilskyndet til at bruge en sum penge på mission? Vi må hver især svare ind for Guds ansigt.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk


Dagens Worship Lovsang


Navnet Jesus blegner aldrig

Dansk version fra albummet “Af Hjertet – For Herren”


 


 

 
   


 

Modtag andagt pr. e-mail hver dag
- gratis og uforpligtende -
Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her

 Februar 2017. Vælg dato:

Uge 
Mandag 
Tirsdag 
Onsdag 
Torsdag 
Fredag 
Lørdag 
Søndag 
 
 
 
 
 
 
 
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.


Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002