FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
24. august

Bøn er Guds store mulighed


 

Luk.1,13: ”Frygt ikke, Zakarias! for din bøn er hørt.”

 

Bibelverset til Dagens Ord Andagten er taget fra beretningen om englebesøget i Templet, hvor Zakarias skulle bringe røgelsesofferet. Det er især samtalen mellem englen og Zakarias, der griber én og maner til eftertanke.

 

Zakarias får klar besked om den kommende fødsel i familien, og at drengen skal blive stor i Herrens øjne, for han skal være fyldt med Helligånden og bane vej for Frelseren. Med denne besked burde Zakarias være brudt ud i en takkesang, men i stedet stiller han sig kritisk over for det, der bliver profeteret. Han kan ikke med sin forstand fatte, at Elisabeth skal blive gravid, når hun nu er så gammel, og så er det dog en graviditet, han længe har bedt om.

 

På grund af denne vantro får han en besked, han aldrig vil glemme: ”Jeg er Gabriel, som står for Guds åsyn, og jeg er sendt til dig for at bringe dig dette glædesbudskab, og se, du skal blive stum og ikke kunne tale før den dag, da dette sker, fordi du ikke troede mine ord, som dig skal gå i opfyldelse, når deres tid er inde.”

 

Åh, hvor har det gjort ondt hos Zakarias at få dette domsbudskab på grund af manglende tro. Nu havde han bedt i så mange år, og så alligevel ender det hele så ulykkeligt, at han rammes på stemmebåndet. Hvilken ydmygelse! og hvordan skal han forklare sine omgivelser, at hans tavshed skyldes manglende tro?

 

Men heldigvis får Zakarias talen tilbage, da han i tro og med fast overbevisning siger, at drengens navn skal være Johannes. Og konsekvensen bliver en lovsang, der i indhold er af højeste kvalitet. Det er ikke blot verdenslitteratur, men også Helligåndens fineste arbejde.

 

Nu så Zakarias klart, hvad vantro kan medføre: at man bliver stum. Er det på grund af mistro til Guds løfter, at der i dag ikke er så mange vidnesbyrd, når ordet bliver givet frit?

 

Lad os lære af Zakarias. Lad os tro på, at Guds ord går i opfyldelse, når deres tid er inde. Lad os fortsat holde ud i bøn, for bøn er Guds mulighed. Som én har sagt: ”Gud arbejder kun på grundlag af bøn”, men så kan han også gribe ind på forunderlig vis. Det har vi mange eksempler på. Godt at vide, at Gud arbejder, når vi beder.

 

En stille stund hos Jesus,

o, hvor den glatter ud

og giver hele livet

et helt nyt lys fra Gud!

Når jeg er træt af vejen

og alt, som møder mig, -

en stille stund hos Jesus,

og alt forandret er.

                 Lina Sandell


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkWaiting Here For You

med Richard Marx


  

Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002