FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
24. februar 2017Ved tro, ikke ved bevis


 

2. Mos. 4,12: ”Gå nu! Jeg vil være med din mund og fortælle dig, hvad du skal sige”

 

Det er Moses, der får denne klare besked ved en tornebusk, hvor han på en markant måde møder Guds kald. En brændende tornebusk samt Guds røst fra Himlen får Moses til at standse op for at lytte. Gud taler konkret om, at det er ham, der skal være hovedpersonen i en udvandring fra Egypten.

 

Moses undskylder sig flere gange. ”Ingen vil tro mig, og jeg dur ikke til at tale, send en anden” var hans undskyldninger. Men Gud giver ikke sådan op. Tre gange må han sige til ham: ”Gå nu!” 2. Mos. 3,10 – 2. Mos.3,16 og 2. Mos. 4,12. Så det er ikke opfordringer, han mangler, men mindreværd, der bremser ham.

 

Heldigvis får Gud Moses op på drejeskiven og formet ham til en ydmyg og lydig profet, der er villig til at gå, koste, hvad det koste vil. Og Moses får lov til at føre det israelitiske folk ud af Egypten og gennem ørkener til det forjættede land.

 

Jo, vi må gå, når Gud kalder og ikke bare sidde og vente på, at Gud skal velsigne.

 

En dame sagde til en besøgende: ”Jeg sidder og venter på, at Gud skal velsigne mig”. Vel, der er tid til at vente, men mangen gang velsigner Gud først, når vi tager de første skridt i tro. Der kan være omveje, vi skal ud på, men handler vi i tro, ønsker Gud også at velsigne.

 

For tid tilbage ringede en ven og henviste til et andagtsstykke som jeg skulle læse. Jeg fandt andagtsbogen  ”Når Gud kalder – Røsten fra oven” og læste:

 

”Hvil i mig, bliv stille i min kærlighed, stærk i min kraft. Tænk over hvad det vil sige at eje en kraft, der er større end nogen jordisk kraft!

Et herredømme, som rækker længere end nogen jordisk konges. Ingen opfindelse, elektricitet, magnetisme eller penge kan udrette en milliontedel af, hvad du kan udrette ved min ånds kraft.  

Prøv engang et øjeblik at tænke efter, hvad det betyder. Gå videre fremad! I har kun lige begyndt det nye liv sammen. Glæd jer, ja glæd jer.”

 

Så vidt andagtsbogens lille andagtsstykke, som blev en opmuntring for mig.

 

Vennen henviste i øvrigt også til 1. Sam. 17,37, hvor kong Saul siger til David: ”Gå! Herren være med dig”. Det var kampen mod Goliat, det gjaldt. Det er i grunden underligt, at det var Saul, der skulle sige disse ord til David, når han i første omgang ikke mente, han kunne klare det, men Sauls opfordring bevirkede i hvert fald, at David gik imod fjenden. Og Gud var med David. Det, der så umuligt ud, blev muligt ved troens lydige handling.

 

Ja, lad os gå, når Gud kalder. Lad os formidle Guds ord, for selv den skønneste blomst en dag vissen står, alt slik og chokolade også forgår, et smukt telegram kun skuffebunden når, men evig og altid Guds ord består.

 

Gå da frit enhver til sit

og stole på Guds nåde!

Da får vi lyst og lykke til

at gøre gavn, som Gud det vil

på allerbedste måde


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk


Dagens Worship Lovsang


By faith
 


 

 
   


 

Modtag andagt pr. e-mail hver dag
- gratis og uforpligtende -
Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her

 Februar 2017. Vælg dato:

Uge 
Mandag 
Tirsdag 
Onsdag 
Torsdag 
Fredag 
Lørdag 
Søndag 
 
 
 
 
 
 
 
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.


Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002