FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
24. december
Lyset i en lovsang

 

Luk. 1,78: ”Takket være vor Guds inderlige barmhjertighed, hvormed solopgangen fra det høje vil besøge os for at lyse for dem, der sidder i mørke og dødens skygge.”

 

Det må have været en brat overgang for Johannes Døbers far, Zakarias. Først var han stum i 9 måneder, fordi han ikke troede på, at Guds ord skulle gå i opfyldelse, når Guds time var inde. ”Men nu skal du blive stum og ikke kunne tale før den dag, da dette sker, fordi du ikke troede mine ord, som dog skal gå i opfyldelse, når tiden er inde.” Luk. 1.20.

 

Men da troen vender tilbage, får han mund og mæle og giver udtryk for verdens største under.

 

Utvivlsomt har Zakarias, Johannes Døber far, læst både hos Esajas og Malakias, inden han selv formulerede budskabet med ordene ”Solopgangen fra det høje”. Han så med troens blik, at Jesus skulle være som den smukkeste solopgang, som kom direkte fra himlen, og med ham skulle der formidles helbredelse til ånd, sjæl og legeme. Og det kan kun synges ud, mener Zakarias. Og resultatet bliver en herlig lovsang, som appellerer til de dybeste troslag i os.

 

Han synger om verdens største under, at Gud igennem Jesus har besøgt sit folk. Jesus er endnu ikke født på det her tidspunkt, men for Zakarias, som er fyldt med Helligånden, er opfyldelsen en lige så stor virkelighed som den smukke solopgang, der varsler en ny dag.

 

Jo, Jesus skal lyse for dem, der har det svært. Han skal være opfyldelsen af menneskeslægtens længsler og drømme, for han er den eneste, som kan tilfredsstille menneskets inderste længsler. Han har levet alt det ud, som alle længes efter.

 

Jesus er verdens største under. Det gik op for Zakarias', og han måtte give det det allerbedste udtryk. En lovsang. Det er også det, der lyder på Betlehems marker, hvor en himmelsk hærskare lovpriste Gud. Jo, Jesus er en lovprisning værd. Vi må også synge i vore hjerter for Herren, for han har fuldbragt et offer for os.

 

Alt for ofte tager vi Golgata-forsoningsofferet som noget selvfølgeligt. Vi takker engang imellem, men der er al mulig grund til at bryde ud i en hjertets takke- og lovsang, ligesom Zakarias. Gud har givet os det allerbedste i vore hænder, Jesu forsoningsoffer.

 

Profetien hos Esajas, Malakias og Zakarias gik i opfyldelse: Jesus blev født i Betlehem og han bragte liv, lys og forsoning med sig

 

Himmelens lys kom i dig til jord,

skinner til ny oplysning stor,

godt kan vi nu ved nattetid

kende som børn vor Fader blid.

O, Gud ske lov!

 

Fattig kom du til jorden ned,

adlede armod og usselhed,

fattig du gjorde dig med flid,

rige blev vi til evig tid.

O, Gud ske lov.

              Martin Luther

 


Hvis du søger mig ... TEKST som PDF - klik her


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk2 julesange

Nyd juleaftensdag ekstra meget. Herunder 2 forskellige versioner af "O Come All Ye Faithful". Gud velsigne dig og dine her i julen.MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002