FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
23. april


Hold fast i håbet


 

Hebr. 10,23: ”Hold urokkelig fast ved håbets bekendelse, for trofast er han, som gav løftet.”

 

”Håbet opstår, når du tager det næste skridt i tro”, er der en klog mand, som har sagt.

 

Ja, hvem ønsker ikke håb midt i en forvirret verden, hvor mennesker flere steder pønser på magten. Det gælder både politisk og religiøst - globalt og lokalt.

 

Lad os gribe ud efter håbet, som verden skriger efter. Håbet findes i Bibelen, ja, hvert eneste løfte i Bibelen indeholder håb. Det er præcis det ærinde hebræerbrevets forfatter er ude i, når han skriver: ”Hold urokkelig fast i håbets bekendelse, for trofast er han, som gav løftet.” I grunden et fantastisk ord, som man kan gøre til sin livsmanual. Det vil jeg med Guds hjælp gøre alvor af i dag og de følgende dage.

 

Bibelordet indeholder så megen trøst. Det fortæller, at der er to gribebevægelser. Det er menneskets greb om Guds løfter, men det bedste af det hele er Guds greb om sit menneske, for troFAST holder han fast i det løfte, som han selv har givet. Ja, han våger over sit ord for at opfylde det.

 

Vores opgave er ”blot” at finde et af de utallige løfter og så med hjertet holde fast i det, og så med tålmodighed vente på Guds indgriben, for gribe ind det vil han, han venter blot på sin egen time.

I Es 60,22: ”Jeg er Herren, jeg vil fremskynde det, når tiden er inde.

 

Det må vi holde os for øje. Gud er ikke ude på at snyde os. Gud er ikke ude på at give os en stærk tro (gennem sit ord) for derefter at vende os ryggen. Nej, Gud er tværtimod interesseret i at etablere en tro, der kan flytte bjerge og så i sin time flytte bjerget. Tak og lov for det.

 

Det er jo netop det, som bibelverset til i dag tilsigter. At vi holder fast i Guds løfter med al den tro, Gud giver, og så bagefter opleve, at Gud viser sig mægtig i sin trofasthed. Han sidder jo stadig på tronen med hele magten, og ingen formår at vælte hans trone. Den står urokkelig fast som alle de fysiske love i verden. Tænk blot på jordens omdrejninger på en skæv akse. Ingen kan få den skæve akse til at blive lodret, og ingen kan forskyde døgnets 24 timer til pludselig at blive 22 eller 38 timer. Guds love står fast – og naturens Gud er troens Gud. Så når Gud kan holde rede på jordens akse og døgnets 24 timer, så kan Han også holde styr på det lille hjertekammer, hvorfra troen rækker sine arme ud mod Guds løfter.

 

”Håbet er en lovsang værd” er der en anden, der har sagt. Også i denne sætning er der en stor sandhed. Så grib om håbets bekendelse og bryd ud i lovsang. Det befordrer Guds vej. Sl.50,23. ”Den, der ofrer taksigelse baner en ve, hvor han vil se Guds frelse.”

 

Tro kun på Jesus frygt ej mer,

han er en ven så god, halleluja.

Hvad så din sorg og nød end er,

Jesus går med, fat mod.

Syng, når din dag går glat,

syng gennem mørkets nat.

Syng hver dag, du er her,

Ja, blot syng, syng. syng.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkLord I Give You My Heart

Hillsongs


 

 

Sangteksten
kan du se som
rulletekst på videoen


 

 

MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002