FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
23. juli


David havde svært ved at få armene ned

Salme 138,8: ”Herren vil føre det igennem for mig, for din miskundhed, Herre, varer evindelig!”

 

Det har vist ikke undgået læsernes opmærksomhed, at jeg holder meget af Davids salmer. De udtrykker det, som vi alle trænger til at høre igen og igen: At Gud er barmhjertig, at han er suveræn, at han er almægtig, at han tager sig af de ringe, at han fører sine planer igennem, ja, meget meget mere.

 

Lad os i dag standse op ved salme 138, som godt nok kun udgør 8 vers, men tilsammen udgør de en hel prædiken om Guds fantastiske egenskaber. Det er derfor David må lovprise sin Gud, og han er så begejstret for ham, at han har svært ved at få armene ned.

 

I vers 1 og 2 møder vi Davids begejstring for Gud. Begrundelsen møder vi i slutningen af vers 2, hvor der står: HAN HAR HERLIGGJORT SIT ORD.

David er klar over, at det er Guds ord, som har opmuntret ham. Gud har jo givet sit ord – for, at det skal lyttes til og handles på – og Gud er stærkt interesseret i at opfylde det. Det er alene Guds ord, som holder David oppe, for i ordet åbenbarer Gud sine fantastiske egenskaber.

 

Med udtrykket ”Han har herliggjort sit ord” ligger der flere tolkninger. Det betyder bl.a., at Gud igennem ordet åbenbarer sin herlighed til sin skabning, men det betyder også, at Gud vil på forunderlig vis opfylde sine løfter.

 

Det er ikke mindst den sidste erfaring David øser af. ”Den dag jeg råbte, svarede du mig, du gav mig mod, i min sjæl kom styrke”, skriver han frimodigt, og han har jo ret, for Gud registrerer hver en bøn, stor som lille. På et eller andet tidspunkt vil Gud på sin egen måde åbenbare sin magt og sin kærlighed, for han har jo alle muligheder og al magt til sin rådighed.

 

Gud åbner døre i rette tid for enhver af os.

 

”Går jeg i trængsel, passer du på mig” er en anden af Davids erfaringer. Og det må også være vores basis i livet.

 

Til sidst i salmen har David en herlig fanfare, som også er udgangspunktet for andagten: ”Herren vil føre det igennem for mig, for Guds miskundhed varer evindelig. Opgiv ej dine hænders værk.”

 

I “Bogen” – bibelen på hverdagsdansk – står der: ”Herren vil hjælpe mig igennem problemerne! ! Din trofaste kærlighed varer til evig tid! Opgiv mig ikke, for du har skabt mig – og du vil fuldføre dit værk!”

 

Vi kunne vidst alle gøre Salme 138 til én af vores yndlingssalmer! Den er så mættet med ånd og varme, at den kan rejse det faldne mod og styrke de slappe hænder.

 

Lad os tage Davids opfordring op og lovprise og tilbede Gud, fordi han har givet os sit ord – ikke blot gennem profeters mund, men også – og ikke mindst repræsenteret ved menneskesønnen, som i kraft af sit væsen og liv gav ordet fra Gud, så vi ikke er i tvivl om Guds suverænitet.

 

Jeg vil prise min genløser

for hans store kærlighed.

Al min skyld han har udslettet,

givet sjælen liv og fred. 

Modtag andagt pr. e-mail hver dag
- gratis og uforpligtende -
Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her

 Juli. Vælg dato herunder:

 
 
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.


Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002