FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
23. maj

Brug sværdet – brug Guds ord


 

Ef. 6,17: ”Tag imod Åndens sværd, som er Guds ord.”

 

En dag så jeg en spændende ridderfilm, hvori der var flere gode scener, som godt kunne give stof til eftertanke. Én scene hæftede jeg mig en del ved. Det var helten, som inde i et kloster kæmpede mod filmens skurk. Tilsyneladende havde helten svært ved at få overtaget, og det opfangede en dreng, som havde fulgt ridderen i tykt og tyndt. Ridderen havde flere gange efterlyst sin fars sværd, men han havde fået at vide af drengen, at det var gået tabt i en sø. Senere havde drengen imidlertid fundet sværdet og skjult det under en vogn, så det kunne tages frem, når lejlighed bød sig.

 

Nu var lejligheden der, mente drengen, og han skyndte sig hurtigt ud af klosteret og fandt sværdet på dets skjulested. Han sneg sig tilbage til kampscenen i ly af nogle store søjler. Sværdet havde han gemt under sin kappe og med en hurtig bevægelse smed han sværdet langs med klostergulvet hen imod ridderens fod. Da han fik øje på det, fik han nyt mod, tog et fast greb om det og gik løs på fjenden, som blev nedkæmpet efter kort tid.

 

Jeg synes, at drengens bedrift er et godt billede på det, som Gud har skænket os gennem sit ord. Guds ord er det sværd, vi må bruge i den kamp, vi hver især står i vores hverdag. Guds ord det kampmiddel, vi må benytte, når vi tvinges ud i ringhjørnet på livets scene.

 

Jesus brugte ordet flittigt, når han var trængt. I ørkenen brugte han det tre gange over for Djævelen, der ville friste ham til at opgive frelsesplanen. Og på korset citerede han skriften, fordi han vidste, at det var det rette våben i den givne situation.

 

Når Jesus, Guds søn, fandt det nødvendigt at bruge Guds ord som en klar bekendelse, hvor meget mere må vi så ikke gøre det. Vi kan pludselig stå i en situation, hvor vi føler os magtesløse, og da har vi lov til at sige, at Han, der er i mig, er stærkere end det, som kommer imod mig (sammenlign ordet fra 1,Johs.4,4: ”I har sejret over dem, fordi han, der er i jer, er større end han, der er i verden”).

 

Jeg vil til sidst nævne nogle gode ord til hverdagsbrug:

 

Vor Gud er en bolig og hernede er de evige arme. 5. Mos.33,27

Der er en udrakt hånd på Herrens trone. 2. Mos.17,16

Herrens hånd hviler på dette bjerg. Es.25,10

Du åbner din hånd og mætter alt, hvad der lever, med hvad det ønsker. Sal.145,16

Ingen kan rive noget ud af min Fars hånd. Johs.10,29

Lad din hånd være med mig, så ingen ulykke volder mig smerte. 1.Krøn.4,10


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkMighty to save

Med og af Laura Story udgivet i marts 2008 på albummet "Great God Who Saves" - laurastorymusic.com


  

Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002