FORSIDEN
SEPTEMBER MÅNED
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
23. februar 2017Når livet gør ondt


 

Sal. 116,7: ”Vend tilbage min sjæl til din ro, for Herren har gjort vel imod dig.

 

Livet kan være en hård skole, hvor dage med prøvelser, sorg og savn næsten kan fjerne al livsmod og håb. Mange har prøvet det, men fået lov til i de mest fortvivlede situationer at vende blikket mod Gud, som i Bibelen kaldes ”barmhjertighedens Fader og al trøsts Gud.” Se 2. Kor.1,3.

 

En prøvet kvinde skrev engang følgende ord og satte melodi til: ”Jeg kender alt, der plager din sjæl, byrdernes tyngde Han ved. Men Han har magt til at gøre alt vel for tid og evighed. Sørg ej for dage, som kommer, ej for den tid, der er gået. Læg dig med alt i Frelserens hånd, alt både småt og stort.”

 

I 1943 besøgte kunstneren Hans Lang en ældre russer, som var 80 år. Han fortæller:

 

”Det var noget helt specielt ved denne russer. Hans nærvær gjorde godt midt i krigsårene med kamp, lidelse og død. Da jeg spurgte ham om, jeg måtte tegne ham, gik han med på det. Når man maler et portræt, får man lov til at se hemmeligheden bag et menneskeansigt. Mens jeg tegnede, gav han mig del i sit gådefulde liv. Han havde været officer under tsaren, godsejer, gift. Han fik syv sønner og fem døtre.

 

I 27 år havde han været tvangsforflyttet til Sibirien. Der døde hans kone og syv af børnene. De andre fem mistede han i krigen. Da jeg spurgte ham, om han ville tage med os hjem, når vi skulle videre, svarede han: ”Åh nej, jeg har ikke noget mere at miste. Jeg ejede meget. Jeg har gennemgået alle livets højder og dybder. Nu har jeg ingenting mere, blot dette.” Han stak hånden i lommen og viste mig et krucifiks i et stykke klæde, idet han sagde: ”Dette har jeg tilbage. Det er ingenting og alligevel alt.” Den gamle russer havde alt, han havde nåden i Kristus Jesus.

 

En præst, der var alvorligt syg og havde mange smerter, fortæller:

 

"Jeg har engang sagt til Jesus: Du har legemligt lidt nogle timer langfredag - jeg har måttet lide nu i to et halvt år, til og med så voldsomt, at jeg ofte måtte gå ned i præsteboligens kælder og skrige sådan af smerte, at man kunne høre det ude i landsbyen. Og hvad har Jesus sagt til mig? "Uli, du har ret, men har du bare én eneste gang måttet skrige det, som jeg har måttet skrige på korset: "Min Gud, min Gud, hvorfor har du forladt mig"? Og jeg måtte beskæmmet svare ganske stille: Nej, ikke engang når døden har banket på sygehusets dør, har jeg måttet skrige: "Min Gud, min Gud, hvorfor har du forladt mig." og han slutter sit vidnes byrd med: ”Jesus er med mig. Jeg får lov til at være sammen med ham."

 

I 1980 mistede jeg min eneste søster, kun 42 år gammel. Det var hårdt. Det var som om gulvtæppet blev revet væk under os. Man stiller spøgsmålet: Hvorfor? Det var særdeles hårdt ved min far, som mistede sin eneste datter.

 

Min søster var en personlig kristen og elskede at tale om kristendom. Jeg husker så tydeligt, at hun brugte et udtryk om Guds retfærdighed, at det var som at tage en frakke på og skjule sig i den. I grunden et godt billede.

 

Ved begravelsen hørte vi præsten tale ud fra ordene: ”Jeres hjerte forfærdes ikke! Tro på Gud og tro på mig. I min Faders hus er der mange boliger. Hvis ikke, havde jeg sagt jer det; for jeg går bort for at gøre en plads rede for jer.” Der var megen trøst at hente i disse ord.

 

Et par dage efter min søsters bortgang havde jeg en ret usædvanlig drøm. Jeg stod i en mægtig katedral og ser en kiste oppe i luften. Den kommer nærmere. En væske forsvinder fra kisten og min søster rejser sig i den og omfavner mig, idet hun siger ordet ”kraft”. Dernæst ser jeg, at kisten fyldes med væske, og den forsvinder ud i det fjerne. Jeg bliver stående i kirkerummet og ser en kæmpeskikkelse. Jeg bliver klar over, at skikkelsen er en engel. Armen, husker jeg, var mægtig og stærk. Siden den drøm har Guds kraft og englevagt fået en speciel dimension.

 

Er vi færdige? ... så er Gud ikke færdig med os.

 

Lad os til sidst læse to opmuntrende vers af Grundtvig:

 

Lille Guds barn hvad skader dig,            

Tænk på din Fader i Himmerig.

Han er så rig, han er så god,                  

Ingen kan stå hans magt imod

O, Gud ske lov.

 

Lille Guds barn i verden her.

Hold dig da til din Fader nær,

spørg om hans magt og kærlighed

stol kun på ham og hvil i fred.

O, Gud ske lov.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk


Dagens Worship Lovsang


Because He lives I can face tomorrow


Sangteksten
kan du se som
rulletekst på videoen

 

 

 


 

Modtag andagt pr. e-mail hver dag
- gratis og uforpligtende -
Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her

 Februar 2017. Vælg dato:

Uge 
Mandag 
Tirsdag 
Onsdag 
Torsdag 
Fredag 
Lørdag 
Søndag 
 
 
 
 
 
 
 
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.


Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002