FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
23. december* Adventssøndag * 4. søndag i advent *Vi vil anbefale dig at lytte til Signe Walsøes adventssangJohs. 22,20: "Kom, Herre Jesus!"

 

Her ved adventstidens slutning er det på sin plads lige at standse op ved ordet advent.

 

Advent er latin og betyder "komme". Betydningen er dobbelt. Ved juletid er det naturligt at se hen til Jesu første komme julenat i Betlehem. Men ordet kan også henlede vor opmærksomhed på Jesu andet komme, og det er er der al mulig grund til, når vi betænker den aktuelle situation i verden.

 

I Bibelen tales der meget om Jesu andet komme. Vi har bl. a. lignelsen om de 10 brudejomfruer, hvor alle ventede på brudgommen, men det var kun de 5, der fik lov til at møde brudgommen. De andre 5 mødte en lukket dør.

 

Se, det er advent med en hel anden baggrund. Her gælder om om at have gjort sig rejseklar til kongesønnens bryllup i Himmelen. Heldigvis skal vi ikke selv fortjene os til en plads i bryllupssalen. En klædning er klar til udlevering. Ja, den har været klar siden Jesus på Golgatas kors gav verden en retfærdighedsklædning.
Bønnens magtSkulptur lavet af Dorothea Steigerwald

 

1. Kong. 18,36: ”Herre, lad det kendes i dag.”

 

Elias

Profeten Elias kendte også bønnens hemmelighed. Han stod engang over for 450 Ba'alsprofeter, som udfordrede ham på Karmels bjerg. Elias bad en kort bøn: Herre, lad det kendes i dag, at du er Gud, og jeg din tjener, og at jeg har gjort alt dette på dit ord! Hør mig, Herre, hør mig, for at dette folk må kende, at du Herre er Gud, og at du atter drager deres hjerter til dig!” Gud svarede Elias ved at lade ild fare ned på alteret og antænde det.

 

Én enkelt mands bøn var nok, for bøn gør en forskel. Der står i øvrigt om Elias: “Elias var et menneske under samme kår som vi, og han bad en bøn om, at det ikke måtte regne; og det regnede ikke over landet i tre og et halvt år. Og han bad på ny, og himmelen gav regn, og jorden lod sin afgrøde spire frem.” Jakob 5,17 -18. I sandhed: En mands bøn var nok.

 

Jabes

Jabes, en ikke så kendt bibelsk skikkelse, fik bedt en lille bøn med en stor rækkevidde. Bønnen lød: “Gid du vil velsigne mig og gøre mit område stort, gid din hånd må være med mig, og du vil fri mig fra ulykke, så jeg ikke lider smerte.” 

 

En kort og præcis bøn, som Gud hørte og besvarede. 2. Krøn. 4,10.

 

Josafat

Kong Josafat var også en bønnens mand. Han sluttede sin bøn med at sige: “Vi er afmægtige over for denne vældige menneskemængde, som kommer over os; vi ved ikke, hvad vi skal gøre, men vore øjne er vendt mod dig!” 2. Krøn.20.12. Og svaret kom prompte: “Frygt ikke og forfærdes ikke for denne vældige menneskemængde, for kampen er ikke jeres, men Guds... Frygt ikke og forfærdes ikke, men drag i morgen imod dem, og Herren vil være med jer.” 2. Krøn.18, 15 og 17. Og Gud var med Josafat.

 

Igen var én mands bønner nok, for Gud var dér.

 

Ezekias

Endnu et eksempel er kong Ezekias, som bad om beskyttelse af Jerusalem, der var omringet af en hær på 185.000 mænd. Han bad: “Bøj nu dit øre, Herre, og lyt, åbn dine øjne Herre og se! Læg mærke til de ord, Sankerib har sendt mig for at spotte den levende Gud! - Frels os nu Herre vor Gud, af hans hånd, så alle jordens riger kan kende, at du, Herre, alene er Gud.”

 

Gud hørte bønnen og sendte blot én engel af sted. En engel var nok. Hele hæren på 185.000 soldater lå næste dag døde.

 

Daniel

For profeten Daniel var bønnen en livsstil. Han bad i løve- kulen. Han bad for sine venner i den gloende ovn, og han bad for sit land. I Daniel kap. 9 står Daniels berømte bøn, hvor han tager sit lands vantro og synd ind over sig. Efter at have bekendt egne og folkets synder, slutter han sit nødråb med ordene: “Herre, hør! Herre, tilgiv! Herre, lån øre og grib uden tøven ind for din egen skyld, min Gud, for dit navn er nævnet over din by og dit folk!” Og så står det så befriende: “Mens jeg endnu bad, kom manden Gabriel, hastigt flyvende nær hen til mig og sagde: Straks da du begyndte at bede, udgik et ord og jeg er kommet for at kundgøre dig det; for du er højt elsket; så mærk dig ordet og agt på åbenbaringen.”

 

Gud hører bøn, for “En retfærdigs bøn har en mægtig virkende kraft”. Jak. 5,16.

 

Brug bønnens magt

Lad os konstatere at én mands bøn er nok. Én kvindes bøn er nok. Lad os blive bedre til at gøre brug af bønnens magt.

 

I DAG vil vi gerne byde på en eventyrfortælling. Jerikorosen er blevet tekstbehandlet og forkortet af en ven til Gert Grube. Nyd denne Jerikorose julefortælling. Klik her.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkFind My Way To Bethlehem

Med Carola Häggkvist
Lyrikken kan ses på
http://carolainternational.blogspot.dk/2009/11/exclusive-find-my-way-to-bethlehem.html

 

 

 


 

 

 


 

 
   

Glædelig julemåned til dig og dine 


Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002