FORSIDEN
OKTOBER MÅNED
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
22. november


Troens overbevisning


 

Hebr. 11,1: ”Tro er fast tillid til det, man håber, overbevisning om ting, man ikke ser”

 

I mit nu mange-årige virke med andagter har jeg brugt ovennævnte ord fra Hebræerbrevet nogle gange, dog med forskellige vinkler. Det er nu heller ikke så underligt, at man af og til falder over - og stopper op ved netop dette ord, for det er et af de ord, der udtrykker troens inderste væsen på en fin måde.

 

Tro er fast tillid og tro er en overbevisning, som Gud lægger ned i vore hjerter. Gud lader os ikke gå i blinde, han vil gerne stadfæste og bekræfte undervejs.

 

Det herlige med troens vej - er, at Gud med sine små vink opbygger en fast tillid og en fast overbevisning.

 

I Es. 42,9 står der et godt ord om Guds handlemåde: ”Før det spirer frem, forkynder jeg det.” Vi har hele den profetiske linie i Det gl. Testamente, som peger frem mod Jesu fødsel. Gud ville det sådan. Han ville fremlægge det, som var under opsejling. Og han gjorde det så tydeligt igennem sine profeter, at troens blik opfangede Guds signaler.

 

I dag kan vi så glæde os over de profetiske ord, som peger på Jesus.

 

Vi har også eksemplet med gamle Simeon, som klart får at vide, at han skal se Guds frelse, inden han dør. Fornuften har nok strittet imod, men med en troens overbevisning gik han op i Templet lige på det tidspunkt, hvor Josef, Maria og Jesus-barnet også var der, og her i Templet forenes Guds signal med troens mål, Jesus, som frelser.

 

Gamle Simeon blev bekræftet og stadfæstet i, at Guds signaler over for ham var rigtige nok. Han skulle ikke dø, før han havde set Guds frelse. Og sådan blev det.

 

Jeg har et skønt eksempel fra mit eget trosliv. Vi skal tilbage til marts måned i 1997, hvor jeg skulle have en pavillon sat op inden for 14 dage. Pavillonen det drejede sig om er den, der i en årrække skulle rumme Bibellands galleri.

 

Vi ved jo godt, hvordan vejret kan være i marts, vådt og fugtigt. Jord skulle flyttes, jord skulle planeres og sokler skulle støbes. Jeg var lidt nervøs for, om vejret nu også kunne holde tørt.

 

Jeg fandt et godt ord at støtte mig til. Det var 4. Mos.11,31: ”På Herrens bud rejste der sig en vind og førte vagtler ind over lejren”  og nævnte ordet over for en god ven. Han svarede med et glimt i øjet: ”Har du brug for vagtler?” ”Nej,” svarede jeg,” Jeg har brug for milde vinde fra sydvest”. Og han lovede at bede for mig.

 

Jeg var selvfølgelig nysgerrig efter at se 5 døgns vejrprognosen, og jeg vil aldrig glemme netop denne prognose. Der blev vist hvorledes en kile af varm luft pressede sig direkte op mod Danmark fra Afrika.

 

I de følgende prognoser bredte kilen sig som en vifte, og et højtryk blev stående syd for Danmark, så alle de regnfulde skyer blev tvungent nord om os – op mod Norge.

 

Jesper Teilgård sagde bl.a., at nu fik vi varm luft fra sydvest. Lige det, jeg havde bedt om. Og ved gode venners hjælp kunne vi få alt klar flytningen. Vejret holdt sig fint, indtil huset var på plads.

 

”Tilfældigt” vil nogen måske sige. Men tingene udvikler sig ikke tilfældigt for den, der tror. Guds signaler opfanges nemlig af den, der tror. Jeg troede fuld og fast på, at den Gud, som kunne rejse en storm og føre vagtler ind over den israelitiske teltlejr, at Han også magtede at rejse milde vinde fra sydvest, endog i marts måned.

 

Lad os aldrig undervurdere Gud, når han har lagt noget ned i vore hjerter, så kan han også gennemføre det, vel og mærke hvis det hele tjener hans sag og kan være ham til ære.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk
As it is in heaven

med Matt Maher
   


 

Modtag andagt pr. e-mail hver dag
- gratis og uforpligtende -
Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her

 November 2015. Vælg dato

Uge 
Mandag 
Tirsdag 
Onsdag 
Torsdag 
Fredag 
Lørdag 
Søndag 
45 
 
 
 
 
 
 
46 
47 
48 
48 
49 
 
 
 
 
 
 
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.


Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002