FORSIDEN
OKTOBER MÅNED
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
21. april 2017Gud vil glæde


 

Luk.2,10: ”Se, jeg forkynder jer en stor glæde.”

 

Det indledende bibelvers er hentet fra juleevangeliet, men det er i grunden en skam, at ordet fortrinsvis bliver læst ved juletid, når sætningen nu er så positivt ladet.

 

Kristendom er jo først og fremmest glæde. En mand udtrykte det sådan: ”Evangeliet handler ikke om alt det gale, du har gjort, men om alt det gode, Gud har gjort.” Og det må vi holde fast i.

 

Vi har lige været igennem påsken med det dejlige opstandelsesbudskab, som bragte glæden med sig. ”Da blev disciplene glade, da de så Herren” står der i Johs. 20,20. Jeg ville godt have været vidne til den glæde. Disciplene har levet i en uvished i tre dage, og nu står Jesus lyslevende foran dem og siger ”Fred være med jer!” 

 

Vi må glædes med dem, for påskebudskabet med Langfredag og Påskemorgen gælder lige så meget os. Det fortæller Jesu hilsen til Maria Magdalene: ”Nu tager jeg op til min far og jeres far, til min Gud og jeres Gud.” Halleluja, kunne vi godt føje til.

 

Evangelisten Lukas har forstået glæden. Han begynder sit evangelium med den store glæde og slutter med den store glæde ”Da tilbad de ham og vendte tilbage med stor glæde”. Men ca. midtvejs beskriver han også den store glæde. Det er udtrykkes med ordene: ”Således bliver der mere glæde i Himmelen over én synder som omvender sig, end over nioghalvfems retfærdige, som ikke trænger til omvendelse.”

 

Denne omvendelsens glæde omtaler Jesus i tre dejlige lignelser, det mistede får, den tabte mønt og den fortabte søn, og han slutter den sidste lignelse med de smittende ord: ”Nu burde vi glæde og fryde os, fordi din bror var død, men nu er blevet levende.”

 

Hvor meget mere burde vi så ikke glæde og fryde os over Jesus, der var død, men nu lever i evighedernes evigheder. ”Frygt ikke! Jeg er den første og den sidste og den, som lever; og jeg var død, men se, jeg lever i evighedernes evigheder, og jeg har dødens og Dødsrigets nøgler”

 

Det er da et glædesbudskab, der vil noget. Ikke så sært, at Johannes får besked på at skrive denne nyhed ned. Jeg synes udtrykket ”men se” er værd at hæfte sig ved. Jesus vil med disse to ord sige det så klart som muligt, det er virkelighed, jeg var død, men nu lever jeg.

 

Glæden skal være grundtonen i vore liv. Det er den tone, vi må give videre. Måtte vi hver især få lov til at være kanaler for Kristi glæde, den glæde, som er et resultat af fællesskabet med Jesus.

 

Bred dine nådesvinger, min Jesus, over mig,

og lad mig stille hvile i ve og vel hos dig!

Vær du min kraft, min glæde,

min visdom og min trøst,

og lad mig alle dage

ret følge dig med lyst.

                         Lina Sandel


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk


Dagens Worship Lovsang


Crown Him with Many Crowns
 


 

 
   


 

Modtag andagt pr. e-mail hver dag
- gratis og uforpligtende -
Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her

 April 2017. Vælg dato:

Uge 
Mandag 
Tirsdag 
Onsdag 
Torsdag 
Fredag 
Lørdag 
Søndag 
13 
 
 
 
 
 
14 
15 
16 
17 
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.


Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002