FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
21. december


 

 

Johs. 22,20: "Kom, Herre Jesus!"

 

Her ved adventstidens slutning er det på sin plads lige at standse op ved ordet advent.

 

Advent er latin og betyder som ovenover nævnt "komme". Betydningen er dobbelt. Ved juletid er det naturligt at se hen til Jesu første komme julenat i Betlehem. Men ordet kan også henlede vor opmærksomhed på Jesu andet komme, og det er er der al mulig grund til, når vi betænker den aktuelle situation i verden.

 

I Bibelen tales der meget om Jesu andet komme. Vi har bl. a. lignelsen om de 10 brudejomfruer, hvor alle ventede på brudgommen, men det var kun de 5, der fik lov til at møde brudgommen. De andre 5 mødte en lukket dør.

 

Se, det er advent med en hel anden baggrund. Her gælder om om at have gjort sig rejseklar til kongesønnens bryllup i Himmelen. Heldigvis skal vi ikke selv fortjene os til en plads i bryllupssalen. En klædning er klar til udlevering. Den har været klar siden Jesus på Golgatas kors gav verden en retfærdighedsklædning.

 

2. Kor.1,20: ”Men i Ham er der kun sagt et ja; for ALLE Guds løfter har fået deres ja i ham. Derfor siger vi også ved ham vort amen (ja).”

 

Her har vi et herligt udtryk fra Paulus' pen. Et udtryk, som vi kan glæde os over hele året rundt, fordi det ikke kun er nogle ord, men en konkret handling bag ordene. I den græske grundtekst står der: ”Men i Ham er der kun sket et ja”. Det betyder, at vi bygger vor tro på kendsgerninger. Hvert eneste løfte, som vi kan finde i Bibelen har i Jesus sit store og fuldttonende ”JA”. Det er værd at sige tak for, at vi har et sådant fundament at bygge vort liv på.


To sange om navnet Jesus 1


 

Ap.G.4,12: ”Og der er ikke frelse i nogen anden; for der er ikke under himmelen givet mennesker noget andet navn, hvorved vi kan frelses.”

 

Et godt ord, som vi aldrig må glemme midt i alle verdensreligionernes tilbud om fremmede guder og profeter. Der er en Buddha, Muhammed, Siva og Vishnu osv., men Jesunavnet lyser op over dem alle.

 

Jesus skiller sig ud, fordi han med sin myndighed og ikke mindst ydmyghed appellerer til det dybeste i mennesket. Vi husker hans myndige ord ude på søen: ”Ti, vær stille!” - ved Lazarus´ grav: ”Lazarus, kom herud!” - over for den ene spedalske: ”Stå op og gå bort, din tro har frelst dig!” – over for den kongelige embedsmand: ”Gå hjem!, din søn lever” – over for høvedsmanden: ”Gå kun, det skal ske som du troede!” – over for synagogeforstanderen: ”Frygt ikke, tro kun!” og over for Peter, der ønsker at gå på vandet, blot det ene ord ”KOM!” Ja, vi kunne fortsætte. Jesu myndighed træder så tydeligt frem.

 

Han er Guds søn, menneskekenderen, men samtidig er han den ydmyge tjener. Han påtog sig den menneskelige natur, han var lydig over for forældrene, han deltog i folks skrøbeligheder, han kom ridende på et æsel, han var villig til at tvætte disciplenes fødder, han var villig til at underordne sig Faderens vilje, han var villig til at gå gennem smerte, han var villig til frivilligt at gå i døden. Jo, Jesus var ydmyg i alt, hvad han foretog sig. Det er ikke tilfældigt, at Paulus skriver: ”Lad det samme sindelag være i jer, som var i Kristus Jesus.” Det er disse to skønne egenskaber, myndighed og ydmyghed, der virker som en magnet på alle slags mennesker.

 

Læs med eftertanke en dejlige sang om det navn, som aldrig vil forgå. I morgen følger endnu en sang om samme emne.

 

Der er et navn, jeg elsker over alle,

et navn, som lever, når de andre dør.

Om verden vil os bare dårer kalde,

så navnet Jesus lykkelig mig gør.

 

Kor: Det er så underfuldt med navnet Jesus,

for evigt skal det blive min melodi.

Det navn, det gav mig fuld og herlig frelse,

det løste mig fra syndens slaveri.

 

Det navn, det lever og skal evigt leve,

når alle andre navne de er død.

Når verdens pragt og glans ej finder mere,

da skal det stråle i al evighed.

 

Det skænker trøst i sorgens mørke stunder,

når alt er nat og håbløst det ser ud.

Når det ser ud, som alle ting går under,

et håb på ny da skænker mig min Gud.

 


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk
Du som gi'r os liv og glade dage

Enhver bør tage sig tid til at nyde denne naturens katedral og sende Gud en bøn, et suk og ikke mindst en tak for livet og alle dets muligheder. For der er jo masser af muligheder, hvis man lige åbner øjnene og får rettet troens blik mod sin skaber og Herre. Det er vort store privilegium som andagtsudbydere, at vi må bære Guds ord frem i bøger, på hjemmesider og e-mail og med lovsang og glæde. Lige nu i denne stund vil vi opfordre dig til at læse og lytte til Lene Siels lovsang Du som gi'r os liv og glade dage, som tager sit udgangspunkt i Guds suveræne skaberværkService websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002