FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
20. april 2017Der står skrevet


 

Matt. 4,4: ”Der står skrevet: ’ Mennesket skal ikke leve af brød alene, men af hvert ord, som udgår af Guds mund’ ”

 

De fleste af os nikker genkendende til dagens vers, som er hentet fra Jesu fristelse i ørkenen. Det er en dramatisk beretning om to magters møde midt ude i ørkenen. Guds magt og Djævelens magt. Djævelen gjorde alt for at afspore Jesus i håb om, at hans stærke kald som Frelser og forsoner blev fortrængt.

 

Men heldigvis lykkedes Djævelens plan ikke, selv om han forsøgte hele tre gange, men hver gang afparerede Jesus de nederdrægtige tilbud med et ”Der står skrevet”.

 

Det fortæller os, at man ikke kan forhandle med Djævelen. Han skal have kastet Skriftens ord direkte i synet. Det har han nemlig respekt for, for skriftens ord indeholder Guds kraft (dynamit) og hvem ønsker noget dynamit lige synet?

 

Heldigvis blev Djævelen sat på plads, og så eftertrykkeligt, at han forlod kamppladsen og dermed overlod pladsen til Jesus og Guds engle.

 

Ud over det dramatiske indhold fortæller beretningen fra ørkenen os, at Skriftens ord har en suveræn magt. Det glemmer vi ofte i hverdagen, hvor så meget kan forstyrre os.

 

Gud tillader, at vi bruger hans ord og tager ham på ordet. Det viser Jesus med ørkenopholdet. Undervisning på højeste plan – og endda nogle af hans første undervisningstimer. Så derfor er det værd at lægge mærke til.

 

En mand blev overfuset med de værste gloser, ja, det føltes nærmest som den kolde polarvinds hærgen. Men han gjorde det eneste rigtige. I sit stille sind citerede han Es. 41,13: ”Jeg griber din hånd og siger til dig, frygt kun ikke, jeg er din hjælper.” Bibelordet blev citeret som når man oplever en grammofonskive, der kører i samme rille. Men det nyttede. Til sidst indtraf freden sig og bortjog de verbale overfald.

 

Ja, det kunne have været Jesus, der langfredag morgen fik en verbal overhaling af farisæerne, de skriftkloge, de ældste og ypperstepræsterne. Men han forholdt sig tavs. Der blev intet forsvar, men tværtimod kunne han have mediteret over nogle af de gode ord fra Det gamle testamente, som han kendte så godt, f.eks. ”Min ret og min løn er hos min Gud” eller ”Jeg griber din hånd og siger til dig, frygt kun ikke jeg er din hjælper”. Og hjælpen kom: Påskemorgen stod han op fra graven.

 

Jo, vi har lov til at bruge Skriften som ordets sværd. Når Jesus måtte gøre brug af det, ham, der var ensbetydende med Guds kraft, hvor meget mere må vi så ikke bruge det.

 

Med samme autoritet som Jesus bortviste Djævelen i ørkenen, kan vi med ordets sværd bortvise hærværksmænd og hærværkskvinder. Brug det i dag, i morgen og de kommende dage, for Djævelen har travlt i vor tid som aldrig før med at sætte en kile ind mellem kristne og Gud.

 

Der er desværre mørke skyer omkring os. Aldrig før har der været så megen kriminalitet og livstræthed. Over for dette må vi bruge ORDETS SVÆRD, f.eks. fra Salme 91, vers5 og 10:

 

Du frygter ej nattens rædsler, ej pilen, der flyver om dagen.

Der times dig intet ondt, dit telt kommer plage ej nær.

Herrens engel slår lejr om dem, der frygter ham (sal. 34,8)


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk


Dagens Worship Lovsang


Word of God Speak
 


 

 
   


 

Modtag andagt pr. e-mail hver dag
- gratis og uforpligtende -
Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her

 April 2017. Vælg dato:

Uge 
Mandag 
Tirsdag 
Onsdag 
Torsdag 
Fredag 
Lørdag 
Søndag 
13 
 
 
 
 
 
14 
15 
16 
17 
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.


Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002