FORSIDEN
OKTOBER MÅNED
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
2. marts 2017Om at stole på Gud


 

Sl. 37,5: ”Vælt din vej på Herren, stol på ham, så griber han ind.”

 

Igennem Jesus har Gud givet os det allerbedste. Ham, der var Gud lig i himmelen, steg ned til os for at blive mennesker lig på jorden. Han var guddommelig, men blev samtidig os lig for at kunne forstå os i enhver tænkelig situation.

 

En dag så jeg et hundeprogram i TV med titlen ”Hunde på job”. Et af indslagene handlede om en blind dame, som efterhånden ikke følte sig sikker med sin hvide blindestok. Hun ønskede inderligt en førerhund, som kunne give hende en bedre tilværelse og sendte derfor en ansøgning til et hundetræningscenter.

 

Ansøgningen blev godkendt, og nu gjaldt det så om at finde den hund, der var bedst egnet til hendes temperament. Efter flere fremvisninger lykkedes det hundetrænerne at finde den rigtige hund. Det blev en 18 måneder gammel labrador.

 

Den blinde dame og hunden gik hurtigt i spænd sammen. Nu begyndte et hårdt træningsprogram, hvor hund og fører skulle lære hinanden bedre at kende. Efter 26 dage kunne damen gå lige så hurtigt, som før hun blev blind. Hun fortæller selv: ”Da førerhunden standsede 1½ meter fra en bil, fik jeg tillid til den og nu stoler jeg helt på hende, jeg går overalt med hende, vi kan klare både tog og fly, så det er bare af sted. Jeg er nødt til at stole på hende, hun skal nok passe å mig.”

 

Sådan formulerer den blinde dame sig efter at have fået en hel ny tilværelse. Før var fremtiden mørk og sort på grund af udsigt til isolation, nu fik hun med førerhunden et helt nyt liv. En skøn beretning om hunden, der er menneskets bedste ven.

 

En af trænerne sagde, at hundens hjerte er elastisk, for der er plads til alle derinde.  ”Jeg fik tillid til den og stoler helt på hende” var hendes konklusion. Et godt udtryk for gensidig respekt og forståelse.

 

På samme måde burde vi have tillid til Gud og stole helt på ham. Han har vist os tillid ved at have skabt os og ved at sende Jesus som den eneste mellemmand, overhovedet.

 

Med Jesus møder Gud os i øjenhøjde. Jesus giver ved flere lejligheder afkald på sin magt og melder sig som et afmægtigt menneske, da pøbelen ønsker ham korsfæstet. Selv på korset afviser han at bruge magt. Han bliver det Guds lam, som bærer al verdens synd, og derfor kan han sige: ”Jeres hjerte forfærdes ikke, tro på Gud og tro på mig! I min Faders hus er der mange boliger. Hvis ikke, havde jeg sagt jer det; for jeg går bort for at gøre en plads rede for jer.” Se, det er ord, som vækker vor tillid. Det er kongeord. Ham må vi stole på, for han gik hele vejen for at frelse os fra evig fortabelse.

 

Lad os som den blinde dame, der stolede helt og fuldt på sin førerhund, stole helt og fuldt på det Guds ord, som er åbenbaret os i Bibelen, for ”Gud er ikke et menneske, at han skulle lyve, et menneskebarn, at han skulle angre; mon han siger noget uden at gøre det, mon han taler uden at fuldbyrde det? Se, at velsigne er mig givet, så velsigner jeg og tager intet tilbage.! 4. Mos.23,19-20.

 

Al Guds velsignelse er i Jesus, så gælder det blot at komme til ham og bede om hjælp.

 

Stolende på dig alene,

se mig for din fod!

Læg mit sønderknuste hjerte.

frelser med dit blod. 


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk


Dagens Worship Lovsang


You alone can rescue

med Matt Redman
 


 

 
   


 

Modtag andagt pr. e-mail hver dag
- gratis og uforpligtende -
Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her

 Marts 2017. Vælg dato:

Uge 
Mandag 
Tirsdag 
Onsdag 
Torsdag 
Fredag 
Lørdag 
Søndag 
 
 
10 
11 
12 
13 
 
 
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.


Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002