FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
2. februar 2017Mester og Herre


 

Johs. 13,13: ”I kalder mig mester og Herre, og I har ret, for jeg er det.”

 

Denne andagts overskrift er værd at huske. Jesus er mester og Herre i enhver tænkelig situation. Han mestrer det, som kan stille sig i vejen for os.

 

Han mestrer de urolige tanker, vi kan gå rundt med. Han kan nedbryde de forkerte tankebygninger og give os tankebygninger, som er baseret på det store forsoningsværk på Golgata.

 

”Nu er der uden lov åbenbaret en retfærdighed fra Gud”, står der et andet sted, og det er det nye, vi må klamre os til.

 

Retfærdigheden fra Gud er et punkt uden for os og som kan blive en del af os ved troen på nåden i Kristus. Han er det nye, selv om Moses loven, profeterne og salmerne i århundreder har peget på ham.

 

Jesus er retfærdigheden fra Gud og den mester og Herre, som gives til enhver, som tror.

 

I Davids salme 89,10 står der: ”Du mestrer havets overflod, når bølgerne bruser, stiller du dem.” Det er en klar profetisk forudsigelse af Jesus, der i sin tjeneste stillede stormen på søen. Og da bølgerne stod allerhøjest på langfredag formåede Jesus med sin underkastelse af faderens vilje og sit frelserråb: ”Det er fuldbragt” at lukke munden på enhver dæmon og stille ethvert behov hos en fortabt synder.

 

Jesus formår. Han formår at umyndiggøre enhver magt, som vil nedbryde troen i en kristen. Han formår at opbygge troen, så den bliver til overbevisning midt i et virvar af røster, der vil alt andet end Gud.

 

Es. 41,10: ”Frygt ikke, for jeg er med dig, fortvivl ikke, for jeg er din Gud! Jeg styrker dig og hjælper dig, min sejrrige hånd holder dig fast.”

 

Dette vers ses ofte citeret, og det ikke uden grund, for det kan i nogen grad stille stormen i et menneskehjerte. Der er så megen trøst og opmuntring i dette vers, så lad os tage det til os med hele dets pålydende.

 

Først står der, at vi ikke skal frygte, for Gud vil være med os. Vi ved jo godt, at frygten kan snige sig ind i vores livsbåd som vand pibler ind i en utæt båd. Men vi må jage frygten på porten og så lade vore tanker fyldes af den fred og nåde, som kommer fra Jesu forsoningsværk.

 

Jesus kunne om nogen sige ”Frygt ikke”, fordi han altid var i balance med sig selv og i forbindelse med Gud. Hans ord lød både på den oprørte sø såvel som hos den sorgfuldramte familie. Ordene skabte ro og tryghed. Der er trøst at hente i de to ord, fordi der ligger et guddommeligt indhold bag ved dem.

 

Så har vi ordene ”Fortvivl ikke”, som må have en fast plads på vores huskeseddel.

 

Desværre er vi mennesker et udsøgt mål for destruktive kræfter. Det kan f.eks. være den afskyelige tretrinsraket, hvor bekymringer er første trin, dernæst frygt og til sidst fortvivlelse.

 

Det bedste værn mod fortvivlelse er det ord, som blev bragt til vor jord af ORDET selv. Jesus var Guds udtalte ord med al dets bredde og dybde. Det ord kan få selv den mest nedbøjede til at rejse sig op, fordi ordet er tilgivende, opbyggende og opmuntrende.

 

Vi må aldrig glemme, at vi er købt med den højeste pris: Jesu Kristi blod. Det er vort værn mod fortvivlelse.

 

Udtrykket ”Min sejrrige hånd holder dig fast” er bare unikt. Det er Gud selv, der lover, at holde os fast i liv og død med sin sejrrige hånd. Sejren vandt han, da hans søn i sin afmagt på korset strakte hænderne ud for at favne den ganske verden.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk


Dagens Worship Lovsang


Giants Fall

med og af Francesca Battistelli
 


 

 
   


 

Modtag andagt pr. e-mail hver dag
- gratis og uforpligtende -
Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her

 Februar 2017. Vælg dato:

Uge 
Mandag 
Tirsdag 
Onsdag 
Torsdag 
Fredag 
Lørdag 
Søndag 
 
 
 
 
 
 
 
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.


Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002