FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
2. oktober

Vi er i krig


 

Ef. 6,12: ”For den kamp vi skal kæmpe, er ikke mod kød og blod, men mod magterne og myndighederne, mod verdensherskerne i dette mørke, mod ondskabens åndemagter i himmelrummet.”

 

Det er barske ord, Paulus fremkommer med, men de er ikke desto mindre sande og i pagt med virkeligheden.

 

Igennem massemedierne bliver vi konfronteret med krige rundt omkring på jordkloden. Det er uhyggelige ting, vi ser og læser om. Vi ser tydeligt historien, der gentager sig - mennesker, der bliver brugt som kanonføde i en uhyggelig grad. Tænk blot på krigene i Iraq og i Afrikas stater.

 

Men baggrunden for disse krige er en krig i den åndelige verden, hvor nogle lader sig bruge af dæmoniske kræfter og omsætter det til handling.

 

I den almindelige hverdag herhjemme bliver vi heller ikke skånet for de åndelige krige. Det er e det, Paulus vil gøre os opmærksom på. Det er ikke kamp mod mennesker, men mod det, som mennesker fylder sig med, og her kan selv de pæneste mennesker lade sig bruge af magter og myndigheder i himmelrummet.

 

Hjerneforskeren Peter Lund Madsen har i forbindelse med en sprogpris udtalt, at sproget et det mest præcise redskab, vi kan benytte os af. Med det kan vi udrede indviklede ting. Jo, sproget er et præcist redskab, og kan derfor bruges i en andens tjeneste.

 

Tænk blot på alt det, som bliver sagt. Ord kan være som et kærtegn, men ord kan også være som en boksehandske. Desværre undgår vi ikke at blive ramt af det sidste. Der er mennesker, som uden at blinke gør brug af modbydelige ord. De bliver bevidst eller ubevidst offer for det ord, som vi f.eks. kan læse i Ordsprogene bog: ”Liv og død er i tungens magt”. Ord kan være som liv og varme, men kan også være som dræbende hug.

 

Der findes ingen ingenmandsland i den åndelige krig. Vi bliver på en eller anden måde, alle draget ind i den og fornemmer klart de forskellige udfald.

 

En aften zappede jeg lige hen på en spændingsfilm (Rambo 3), hvor vi ser frontlinierne trukket op. Det gode, der kæmpede mod det onde. I filmen var der to replikker, som fangede min opmærksomhed. Frihedskæmperne, der ville kæmpe alene, syntes ikke de kunne drage Rambo ind i opgøret med fjenden og sagde derfor til ham: ”Det er ikke din krig!”, hvortil han prompte svarede: ”Det er det NU!”

 

Han havde set det ondes virkelighed og ville ikke undslå sig. Han ville kæmpe og befri folket fra fjendens undertrykkende magtanvendelse. Han indså, at der i den store kamp mellem det onde og det gode, ikke var fritagelse fra tjeneste.

 

Tag Guds fulde rustning på og vid, at du har Gud i ryggen, Jesus i dit hjerte, Helligånden som vejleder og en engel, som går foran dig og Guds kærlighed, som et banner over dig.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002