FORSIDEN
APRIL MÅNED
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDE



Dagens Ord Andagt
19. juni 2015


Helligåndens virke i os


 

Rom.12,11: ”Vær ikke tøvende i jeres iver, vær brændende i ånden, tjen Herren.”

 

Det er Paulus, der kommer med denne fine opfordring for at give menigheden et lille skub i den rigtige retning. Men nogle kan i dag godt tabe pusten ved udtrykket ”vær brændende i ånden”, for hvem kan sådan lige sætte ekstra turbo på? Vi er jo ikke en Baron von Münchhausen, der kan trække både sig selv og en hest op af en sump ved at trække sig selv kraftigt i håret. Nej, vi må erkende, at I vor egen kraft kan vi ikke ”være brændende i ånden”, men heldigvis findes Helligånden, som en flittig hjælper, og den kan hverken brænde op eller brænde ud, men være et brændende lys i det svageste menneske.

 

Lad os lige kigge på nogle af Helligåndens virkegrene. I Johs.16,8 står der, at Helligånden skal overbevise verden om synd, retfærdighed og dom. Det er dens klare virkeområde, men derudover er der mange andre ting, som den sætter i gang.

 

Helligånden er f.eks. altid travlt optaget af at pege på Jesus og det han har sagt. Og så forstår den på en fin måde at være den ene part i et modsætningsforhold.

 

1) ”Salige er de fattige i ånden” siger Jesus i sin bjergprædiken og fortsætter ”for Himmeriget er deres”. Så gør det altså ikke noget, at vi føler os fattige og tomme, blot vi klynger os til ham, som har det hele. Helligånden vil så levendegøre for os alt det, som vi har I Jesus. Han og hans stedfortrædende død står jo i centrum i al velsignelse. I øvrigt er det som regel dem med de tommer hænder, som lettest kan tage imod. Velsignelse på latin betyder ”At fylde de tomme hænder”, så her kan vi alle være med og bede Gud om at fylde vore tomme hænder.

 

2) ”Jamen, jeg er hård og umulig,” kan du sige, og ved ikke, at det har Gud også et svar på, og som Helligånden kan gøre levende. I EZ.36,26-27 står der ”Jeg fjerner stenhjertet fra jeres krop og giver jer et hjerte af kød, jeg giver min ånd i jeres indre.” Det betyder, at Gud kan fjerne det hårde sind og give en villig og ydmyg ånd i stedet, alt sammen vejledt af Helligånden.

 

3) ”Jamen jeg er magtesløs og kan ikke gøre nogen forskel.” Hertil svarer Gud: ”I magtesløshed udfolder Guds kraft sig helt.”

 

4) ”Jamen, jeg har svært ved at aflægge et vidnesbyrd.” Det er der også råd for, for Helligånden kan selv lægge dig Guds ord i munden. ”Nu lægger jeg mine ord i din mund.” Jer.1,9.

 

5) ”Jamen, jeg står overfor så eksistentielle problemer, at jeg er ved at bryde sammen. Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre, og hvor er i øvrigt mit vingårdshjørne?” Også det kan Helligånden afhjælpe med - ved, at pege på Guds ords stærke løfter. ”Da han klynger sig til mig, frier jeg ham ud, jeg bjerger ham, for han kender mit navn. Kalder han på mig, svarer jeg ham, i trængsel er jeg hos ham.”Sal.91.

 

Se, så skal man ikke trække sig selv op i håret, men blot bede Helligånden om hjælp og udrustning.

 

”O Helligånd, læg mig på tunge dit vidnesbyrds tændende ild og lær mig at tale og sjunge med kærlighedsrøsten så mild.”

       Fra sangen ”Din lovsang, o Fader i Himlen..

 


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk



Know us by our love

med og af Moriah Peters


 

 

 


 

 
   


 

Modtag andagt pr. e-mail hver dag
- gratis og uforpligtende -
Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her

 



Juni 2015. Vælg dato:

Uge 
Mandag 
Tirsdag 
Onsdag 
Torsdag 
Fredag 
Lørdag 
Søndag 
23 
24 
25 
26 
27 
 
 
 
 
 




Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.




Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.


Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. 



Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679






MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 



Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002