FORSIDEN
OKTOBER MÅNED
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
19. april 2017Lad Helligånden forklare


 

Hebr. 13,20: ”Med en evig pagts blod”

 

Det er Helligåndens fornemste opgave er at forklare Jesu forsoningsdød. Et kunstværk kan på en helt speciel måde sætte tanker i gang.

 

Et af de mest kendte eksempler er nok Grev Zinzendorfs møde med et maleri i Düsseldorff for ca. 300 år siden.

 

Greven var på vej til Paris, men gjorde undervejs et ophold i Düsseldorff, hvor han besøgte et galleri. I galleriet hang der et korsfæstelsesbillede af en kunstner ved navn Sternberg. Under billedet stod ordene:

 

”Alt dette har jeg gjort for dig, hvad har du gjort for mig?”

 

Grev Zinzendorf blev indfanget af både maleri og tekst og kunne ikke løsrive sig fra det. Først da opsynsmanden kom og sagde, at galleriet skulle lukkes, måtte greven gå. Han tog tilbage til sit hotelværelse - og fortsatte ikke turen til Paris.

 

Fra og med den dag lagde han hele sin formue, sit liv, sit navn, sine fremtidsudsigter – sig selv og alt, hvad han ejede for den korsfæstedes fødder. Hans valgsprog blev fremover: ”Jeg har kun én lidenskab, og det er ham.”

 

Selv blev greven et redskab i Guds hånd. Han var bl.a. medvirkende til brødremenighedens dannelse og store virke udadtil. Han skrev et par sange, hvor han tydeliggjorde frelsens grundlag. Et af versene lyder:

 

”Hans blod og hans retfærdighed er alt, hvad jeg vil smykkes med, dermed kan jeg for Gud bestå, når jeg i himlen skal indgå.”

 

Hermed peger grev Zinzendorf på Kristendommens centrale kerne, som er Jesu frelsende blod.

 

Det kunstværk, som der er billede af sammen med denne andagt, har sat mange tanker i gang hos mig. Vi har korsfæstelsesscenen med duen som den store fællesnævner. Det er jo Helligånden, som skal dominere os og forklare dybden af Jesu forsonende død.

 

Det er Helligånden, som skal pege på det Guds lam, som bar alverdens synd. Men netop her har vi inspirationen til efterfølgelse, så vi også kan sige: Herre, luk mig i dine smerter ind og gør mig stærk og varm. Det er Golgatascenen, hvor den evige pagts blod blev udgydt, som er vores klippegrund. Herpå kan vi bygge vor tilværelse, og her kan vi tage afsked med denne verden..

 

Jeg synes, at det i denne forbindelse er værd at pege på Jesu sidste korsord, som på en udmærket måde kan fastholde os i troens fundament, den evige pagts blod, som godt nok blev udgydt på en affaldsdynge, men alligevel blev den højeste pris i verden.

 

Enhver burde lære de syv korsord, som man lærer den lille tabel. En udmærket måde at lære dem på, er at dele de syv korsord op i tre kasser. I den første har vi korsordene, som er henvendt direkte til mennesker.

 

1) Fader, tilgiv dem, de ved ikke, hvad de gør

2) Mor – dette er din søn

3) Bror, røver, i dag skal du være med mig i paradiset.

 

Så kommer midterkassen, hvor vi har mørket og ordene: Min Gud, hvorfor har du forladt mig. Den sidste kasse har vi de sidste ord, som begynder med små sætninger

 

1) Jeg tørster

2) Det er fuldbragt

3) Far, i dine hænder befaler jeg min ånd.

 

Vel, det var min måde at lære dem på. Måske du også kan bruge huskemetoden. Lær dem i hvert fald og lad Helligånden puste liv i dem. Kig endvidere på kunstværket, billedet vi anvender i dag - og lad det inspirere dig.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk


Dagens Worship Lovsang


Still
 


 

 
   


 

Modtag andagt pr. e-mail hver dag
- gratis og uforpligtende -
Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her

 April 2017. Vælg dato:

Uge 
Mandag 
Tirsdag 
Onsdag 
Torsdag 
Fredag 
Lørdag 
Søndag 
13 
 
 
 
 
 
14 
15 
16 
17 
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.


Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002