FORSIDEN
OKTOBER MÅNED
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
19. marts 2017Guds retfærdighed er som en svulmende bæk


 

Amos 5,24: ”Men ret skal strømme som vand, retfærdighed som en stadig rindende bæk.”

 

Profeten Amos hører godt nok til de ”12 små profeter”, men hans budskab er særdeles stort. Han beskriver Guds retfærdighed som en svulmende bæk (gl. oversættelse), og billedet er jo ikke til at tage fejl af. Han mener, at Guds retfærdighed er en stabil og vedvarende kraft, der aldrig hører op.

 

Vi har vist alle standset op ved en bæk/flod, hvor vandet bare strømmer forbi med en friskhed og livlighed, der påvirker både sind og tanker. Ja, man kan stå længe og betragte dette naturens fænomen.

 

Billedet er godt. På samme måde med Guds retfærdighed. Den er en stadig rindende strøm til lægedom for ånd, sjæl og legeme.

 

I den forbindelse kommer vi ikke uden om Paulus’ herlige frihedsbudskab i Romerbrevet.

 

”Men nu er der uden lov åbenbaret en retfærdighed fra Gud, hvorom loven og profeterne vidner, en retfærdighed fra Gud ved tro på Jesus Kristus for alle dem, der tror; for der er ingen forskel. Alle har syndet og mangler herligheden fra Gud og bliver retfærdiggjorte uforskyldt af hans nåde ved forløsningen i Kristus Jesus, hvem Gud ved hans blod fremstillede som sonemiddel, ved tro; det gjorde Gud for at vise sin retfærdighed, da han i sin langmodighed havde båret over med de synder, som forhen var begået - for i den tid, som nu er, at vise sin retfærdighed, nemlig at han er retfærdig, når han retfærdiggør den, som har tro på Jesus”. Rom. 3,21-26.

Ja, hvilken strøm af lægedom for det hele menneske.

 

Gud er retfærdig (han er rettens Gud jf. Es.30,18) og tager sig af mennesker, der har Guds ord som det centrale udgangspunkt.

 

Det er ikke tilfældigt at David skriver: ”Du hævdede min ret og min sag, du sad på tronen som retfærdsdommer”, Sal. 9,5 og videre skriver han i Salme 43,1-2: ”Skaf mig ret, Gud. Før min sag mod troløse mennesker, red mig fra bedragerne, fra dem, der øver uret! for du, Gud, er mit værn.”

 

I Det nye Testamente møder vi i en lignelse en kvinde, som også bad som David: ”Skaf mig min ret!”

 

Situationen er den, at kvinden, som er enke og dermed af lav status, henvender sig til en dommer, som hverken respekterer Gud eller mennesker.

 

Hun fornemmer hurtigt, at dommeren er uvillig til at se på hendes problem, men efter gentagne henvendelser og plagerier, overgiver han sig, får fat i papirerne og skriver under. Enken fik alligevel sin ret, men kun efter megen møje og besvær.

 

Jesus understreger lignelsens vigtige ærinde med ordene: ”Skulle Gud så ikke skaffe sine udvalgte ret, dem, som råber til ham dag og nat, og skulle han ikke være langmodig over for dem? Jeg siger jer: ”Han skal skaffe dem ret i hast, Men når Menneskesønnen kommer, mon han så vil finde troen på jorden.”

 

Jo, utrættelighed og påtrængenhed, som er kombineret med tro, er for Jesus de helt store faktorer for, at retten kan bringes i hus, den retfærdighed, som er som en svulmende bæk.

 

Så lad os ikke blive trætte, når vi gør det rette, for vi skal høste til sin tid, såfremt vi ikke giver tabt, sagt af Paulus i Gal. 9,6.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk


Dagens Worship Lovsang


Call it Grace

Se webside med 2 versioner
www.dagens-ord-andagt.dk/worship-lovsang/worship/c-f-worship/call-it-grace/
 


 

 
   


 

Modtag andagt pr. e-mail hver dag
- gratis og uforpligtende -
Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her

 Marts 2017. Vælg dato:

Uge 
Mandag 
Tirsdag 
Onsdag 
Torsdag 
Fredag 
Lørdag 
Søndag 
 
 
10 
11 
12 
13 
 
 
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.


Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002