FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
18. maj


Få din gæld eftergivet


 

Luk. 7,40: ”Jeg har noget at sige dig!”

 

Det nye Testamente indeholder mange beretninger og lignelser, som er de rene perler. Tænk blot på ”Stormen på søen”, ”Den fortabte søn” og ”Den barmhjertige samaritaner”. De indeholder i al sin enkelhed megen livsvisdom.

 

Til disse perler hører også ”Synderinden hos farisæeren Simon”. En biskop har sagt, at han hellere ville græde over denne tekst end prædike over den. Det siger ikke så lidt om dens indhold. Beretningen er da også mættet med så megen sandhed, at den bør få enhver til at spørge sig selv: ”Hvor står jeg?” Er det den fornuftsprægede folkereligiøsitet eller Kristusgrebethed, der præger mig? Selvretfærdighed eller sønderbrudthed ved Jesu fødder? Teksten afslører det.

 

Situationen er den, at Jesus er blevet indbudt til et måltid hos en farisæer. Alt går godt. Farisæeren nyder at være vært for profeten Jesus,- det giver jo en vis position at have en så fornem gæst inden døre. Måske vil Jesus holde en bordtale og lovprise farisæerens gæstfrihed.

 

Men pludselig sker der noget helt uventet. En synderinde har tiltaget sig adgang til det pæne selskab og kastet sig ned ved Jesu fødder. Hun har erfaret Jesu store kærlighed og vil nu sige ham tak for tilgivelsen, men i et nu begynder forargelsen at brede på sig. Hvad ligner det? Byens værste kvinde i farisæerens hus.

 

Situationen er pinlig. Jesus fornemmer spændinger i luften og griber hurtigt ind, dog hensynsfuldt, for han er jo gæst i huset. ”Simon, jeg har noget at sige dig!” lyder det fra Jesus. Derefter følger en lille lignelse om en mand, der låner penge ud og har to skyldnere. Den ene skylder 500 denarer og den anden 50 denarer. Ingen har noget at betale med, og dog får begge deres gæld eftergivet. Jesus føjer spørgende til: ”Simon hvem vil elske manden mest?” Ja, svaret er så ligetil, at Simon ikke kan svare forkert, men det er også tilsigtet, for Jesus vil have fat i Simon.

 

Både synderinden og Simon er skyldnere og formår ikke at betale. Synderinden har indset det og viser taknemlighed over, at Jesus eftergiver det hele. Farisæeren Simon har ikke vist taknemlighed på det punkt, men han skal ikke være i tvivl om, hvorfor kvinden er så optaget af Jesus. Derfor siger Jesus: ”Hun elsker meget, fordi hun har fået meget forladt, men den, der kun har fået lidt tilgivelse, elsker lidt”.

 

Vi kender ikke Simons reaktion, men ordene bliver hængende i luften til stor opmuntring for kvinden og en lektie for Simon og andre tilhørere. Til slut følger Jesu befriende ord til kvinden: ”Dine synder er dig forladt! Din tro har frelst dig, så gå bort med fred.” Og hun gik retfærdiggjort bort. ”Daglig ren ved Jesu blod, daglig ned for Jesu fod.”


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk
Hver en dag

Af og med Brian Fomsgaard. Kor: Maj-britt Vibe Dørken

For Brian er meningen med musik at kunne ære og tilbede Gud og at have fællesskab med Ham.


 

 

 


 

 
   


 

Modtag andagt pr. e-mail hver dag
- gratis og uforpligtende -
Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her

 Maj 2015. Vælg dato:

Uge 
Mandag 
Tirsdag 
Onsdag 
Torsdag 
Fredag 
Lørdag 
Søndag 
18 
 
 
 
 
19 
20 
21 
22 
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.


Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002