FORSIDEN
OKTOBER MÅNED
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
18. april 2017Tavshed er guld


 

Mark. 15,5: ”Men Jesus svarede ikke mere, så Pilatus undrede sig.”

 

Vi kender vist alle talemåden”tale er sølv og tavshed er guld”. Jeg ved i grunden ikke, hvor udtrykket kommer fra, men der er et grand af sandhed i det.

 

Det er ikke altid, at tavshed er guld, for et menneske kan næsten tie et andet menneske ihjel. Men jeg synes, talemåden på en måde passer på ham, der er ordet selv, Jesus. Han kunne ellers nok få munden på gled, når han havde nyheder fra Gud, men i afgørende øjeblikke, når han blev tirret tilstrækkeligt, kunne han tie. Og det var guld værd. Han vidst jo godt, at de fleste blot ville fremprovokere en diskussion.

 

Det indledende bibelvers til i dag - er hentet fra Jesu forhør Langfredag morgen, hvor det ene verbale overfald afløste det andet. Man kan godt sige, at Jesus var ude i et åndeligt stormvejr, men han tav, og det undrede landshøvdingen sig over, for han mente jo, at man i sådanne øjeblikke absolut skulle forsvare sig.

 

Men se, Jesus havde en hemmelighed, og det vidste Pilatus ikke. Jesus var tryg i Gud og havde overladt alt til ham - for at bruge nogle ord, som så smukt står i et råd til David, da han befandt sig i ørkenen:

 

”Selv når du jages af dine fjender, skal du være tryg i Herren din Guds hånd – ja, han vil holde hånden om dig som en mand, der knuger om sin pengepung! Men dine fjender vil han slynge bort som sten fra en slynge.” 1. Sam.25,29 (Bogen)

 

Jesus havde Getsemanebønnen ”Ikke min, men din vilje” bag sig og Guds kærlighed i ryggen. Derfor kunne han tie i den værste lidelse. Det var troen på, at hans himmelske Fader havde alle ting under kontrol, der fyldte ham.

 

Jesus vidste, at blot ”en time”, en kort stund, havde trængslen spillerum. Så snart den stund var forbi, havde mørket mistet al sin magt. Troen på Guds suveræne magt gjorde Jesus så stærk, at han i den værste lidelse kunne give afkald på enhver forsvarstale.

 

Derfor kunne han tie overfor ypperstepræsterne, de ældste og de skriftkloge Langfredag morgen. Derfor kunne han tie over for Kong Herodes, som blot ville have lidt underholdning. Derfor kunne han tie på korset, da rådsherrerne hånede ham og sagde: ”Andre har han frelst, lad ham frelse sig selv, hvis han er Guds Kristus, den udvalgte.” Derfor kunne han tie, da soldaterne spottede ham og sagde: ”Hvis du er jødernes konge, så frels dig selv!” Og derfor kunne han tie, da den ene røver ligeledes spottede ham og sagde: ”Er du ikke Kristus (den salvede)? Frels dig selv og os!”

 

Men da den anden røver med bøn i hjertet sagde: ”Jesus, husk på mig, når du kommer i dit rige!” da måtte Jesus tale: ”Sandelig siger jeg dig: I dag skal du være med mig i Paradis.” Se, det var en tale, der var både sølv og guld værd.

 

Det fortæller os, at Jesus havde et ord i de afgørende øjeblikke. Han svigtede ikke sin mission af frygt for lidelse og død, for han kæmpede ikke for sig selv, men for den sag, han skulle fremme. Han kæmpede for os. Han kæmpede for Guds sejr over Satan. Og da han til sidst råbte: ”Det er fuldbragt!” blev det nye samfund med Gud indstiftet. Se, det var ren guld.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk


Dagens Worship Lovsang


Nærvær

Klik hen til webside med denne lovsang
samt den engelske version CLOSER
www.dagens-ord-andagt.dk/worship-lovsang/lovsang/l-aa-lovsang/naervaer/
 


 

 
   


 

Modtag andagt pr. e-mail hver dag
- gratis og uforpligtende -
Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her

 April 2017. Vælg dato:

Uge 
Mandag 
Tirsdag 
Onsdag 
Torsdag 
Fredag 
Lørdag 
Søndag 
13 
 
 
 
 
 
14 
15 
16 
17 
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.


Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002