FORSIDEN
OKTOBER MÅNED
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
17. juliHøje bølger og høje fæstningsværkerMatt. 8,26: ”Da siger han til dem: ’Hvorfor er I bange, I lidettroende?’ Så rejste han sig og truede ad storm og sø, og det blev helt blikstille.”

 

5. Mos. 9,1. ”Hør, Israel! Du drager nu over Jordan for at komme og gøre dig til herre over folk, der er større og mægtigere end du selv, over store byer med himmelhøje fæstningsværker.”

 

Høje bølger og høje fæstningsværker. Overskriften er hentet fra henholdsvis ”Stormen på søen” og ”Indtagelsen af Kanaans land”.

 

Begge beretninger er særdeles dramatiske og ikke mindst indholdsrige for den tvivlende tro.

 

Først beretningen ”Stormen på søen”, som er kendt af de fleste. Disciplene og Jesus er på vej over Genesaret Sø, men bliver pludselig ramt af et slemt uvejr, så bølgerne skjuler båden.

 

Alt ser håbløst ud for disciplene. De frygter det værste og må derfor vække Jesus, som sover trygt i båden. Deres råb vækker ham, og stille og roligt rejser han sig op for at hjælpe dem i deres nød. ”Herre, frels os, vi går under!” var deres nødråb. Jesus ser nøden malet i deres øjne, kigger ud over søen og med sin guddommelige myndighed byder han over både storm og sø, som må adlyde den guddommelige stemme. Alt bliver forvandlet - også uroen i disciplenes sind.

 

En fantastisk udgang af en håbløs situation. Godt nok var bølgerne høje og stormen vild, men med Jesu ord må selv storm og sø bøje sig.

 

Den anden beretning har samme fællesnævner. Høje, ja himmelhøje fæstningsværker, er ved at tage modet fra jøderne. De har fået besked på at indtage Kanaans land, men frygten har næsten lammet dem. De tør ikke, for de ser kun uindtagelige fæstningsværker og krigere som er kæmpehøje, større end jøderne selv. Så hvilke muligheder har de?

 

Som i ”stormen på søen” kommer der direkte svar fra Gud, som vil opbygge deres tro, den tro, som overvinder verden.

 

Guds svar er kort og konkret: ”Så skal du i dag vide, at det er Herren jeres Gud, der går foran jer.”  Hvilket budskab for den forsagte ånd? Jøderne er altså ikke overladt til sig selv. Gud vil gå foran og med sin almagtshånd jage indbyggerne på flugt.

 

Gud føjer til, at det ikke er på grund af jødernes retfærdighed, at han træder i karakter, nej, det er fordi han vil opfylde det ord, han tilsvor Abraham, Isak og Jakob.

 

Se, det er da beretninger, vi kan tage ved lære af. Vi kan også stå foran høje bølger, som vil skvulpe ind over vores livsskib. Men vi har lov til at hvile i, at han vil gå foran os og tale direkte imod alt det, som vil standse os og indgyde os frygt.

 

Disciplene nåede over på den anden side af Genesaret sø, og jøderne fik med Guds hjælp indtaget Det forjættede Land, så høje bølger og høje fæstningsværker var ikke i stand til at forhindre dem i at nå deres mål.

 

Befal du dine veje

og al din hjertesorg

til hans trofaste pleje,

som bor i Himlens borg!

Han, som kan stormen binde,

hvem bølgen lyde må,

han kan og vejen finde,

hvorpå din fod kan gå.

                   P. Gerhardt


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk
Even When it Hurts

Med Hillsong United


 

 

   


 

Modtag andagt pr. e-mail hver dag
- gratis og uforpligtende -
Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her

 Juli. Vælg dato herunder:

 
 
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.


Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002