FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
17. maj

Den umulige situation


 

Luk. 18,7-8: ”Skulle Gud så ikke skaffe sine udvalgte ret, dem, som råber til ham dag og nat, og skulle han ikke være langmodig over for dem. Jeg siger jer: Han skal skaffe dem ret i hast.”

 

Der er afsnit i Bibelen, som synes næsten alt for overvældende i deres ordlyd. Vi har bl.a. lignelsen om enken og dommeren, som slutter med en meget stærk appel af Jesus. Jeg har valgt at lade appellen være dagens vers.

 

Forhistorien er den, at der er en enke, som vil have sin ret over for sin modpart. Derfor går hun til en dommer, for at få det afgjort. Desværre viser det sig, at dommeren er nærmest utilnærmelig. Han virker uinteresseret i sagen og viser enken bort.

 

Men enken er utrættelig. Hun dukker op igen og igen på hans kontor for at få sagen med sin modpart afgjort. Dommeren virker stadig ligegyldig over for hende, hun er jo også kun en enke, d.v.s. hun har ikke nogen social status.

 

Men pludselig sker der noget. Enken har måske været der 6-7 gange og nu ottende gang banker hun i bordet og forlanger en afgørelse. Dommeren vågner for alvor op og forlanger hendes papirer, så han kan skrive under og dermed afslutte et pinligt møde.

 

Dommerens slutreplik er også værd at lægge mærke til: ”Selv om jeg ikke frygter Gud og mennesker, så vil jeg alligevel skaffe denne enke ret, fordi hun plager mig sådan – ellers kommer hun vel til sidst og slår mig i ansigtet!”

 

Det er i denne forbindelse Jesus konkluderer, at når dommeren kunne handle som han gjorde, hvor meget mere vil Gud i himlen så ikke handle, når hans udvalgte banker på himlens port både dag og nat.

 

Jesu slutning er så logisk. Selvfølgelig vil Gud da gribe ind, når mennesker er utrættelige i deres bønner. Og selvfølgelig vil Gud gribe ind i hast. Sådan er Jesu ord.

 

Vi ved, at der ikke er svig i Jesu mund. Alt, hvad han sagde, var nøje afstemt med sin himmelske far. Han sagde intet uden han vidste, at Gud kunne gå ind for det. Derfor kunne og kan Gud også gå ind for udtalelsen om, AT DET SKAL SKE I HAST.

 

Lignelsens pointe tænder troen. Det er jo også det, som er meningen, men kan troen bære det, når det ikke sker i hast. Ja, vi må stadig hvile i, at Jesus ikke var overgearet, da han fortalte lignelsen, han var overgivet til sin far et hundrede procent. Så vi kan tage hele lignelsen pointe for troværdig og må så føje til i bøn.:

 

Herre, tak fordi du taler så stærkt om påtrængende bøn.

Du kender min situation, så tak at du tager det hele

i dine hænder og griber ind, som du bedst ved.

Tak, at det er dig alene, der skænker mig troen,

den tro, som kan flytte bjerge.

                                                             Amen


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkHe's my Saviour , my Friend and my Lord

Med og af Marilyn Baker fra hendes 1979 album "He gives Joy"


  

Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002