FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
17. april 2017 - 2. påskedagOpstandelsens triumf


 

2. Tim. 2,8: ”Kom Jesus Kristus i hu, oprejst fra de døde, af Davids slægt – ifølge mit evangelium.”

 

Paulus var en ivrig missionær, der konstant var på rejse for at udbrede kristendommens kerneindhold, Jesus som korsfæstet og opstanden.

 

Det er en fornøjelse at læse om Paulus’ grebethed af Jesus. I 1. kor. kap. 2 findes der en herlig passage, som viser Paulus’ nidkærhed: ”Da jeg kom til jer, brødre, kom jeg heller ikke og forkyndte jer vidnesbyrdet fra Gud med fremragende veltalenhed eller visdom. For jeg havde besluttet ikke at ville vide af noget andet, mens jeg var iblandt jer, end Jesus Kristus og det som korsfæstet.”

 

Men også opstandelsesbudskabet fyldte Paulus, det var som regel det, som skilte vandene. Enten blev man forarget, eller også blev man begejstret. Desværre var der alt for mange, der vendte Paulus ryggen, når han kom sit opstandelsesbudskab.

 

Jesu opstandelse er et grundelement i kristendommen. Er der én ting, alle kristne kan blive enige om, er det, at Jesus af Nazaret er "på tredje dag opstanden fra de døde, opfaret til Himmels, siddende ved Gud Faders den almægtiges højre hånd, hvorfra han skal komme at dømme levende og døde."

 

Paulus tog opstandelsesbudskabet frem over alt. Han kunne ikke tie stille med den opstandne Kristus, som han selv havde mødt på vej til Damaskus.

 

Vi har et eksempel fra hans vidnesbyrd i Athen, hvor han ivrigt fortæller om Guds vej til mennesker gennem Jesus Kristus, men til sidst, hvor han kommer med budskabet om opstandelsen, opstår oprøret og ligegyldigheden: ”Men da de hørte om opstandelse fra de døde, spottede nogle, mens andre sagde: Det vil vi hører dig tale om en anden gang.”

 

Vi har også hans inspirerende tale over for landshøvdingen Felix, hvor han åbent fortæller, at det er på grund af budskabet om opstandelsen, at han er anklaget. Men også Felix kryber behændigt uden om. Han afbryder Paulus’ vigtige prædiken og siger: ”Gå for denne gang; når jeg får tid, vil jeg lade dig kalde.” Det blev nok ikke nogen anden gang for Felix.

 

Heller ikke kong Agrippa lod sig indfange af opstandelsesbudskabet. Paulus’ prædiken var ellers lidt af en tordenprædiken (Læs den gerne selv i Ap.G. 26), men kongen veg til side med ordene: ”Der mangler kun lidt i, at du får mig overtalt til at blive en kristen”.

 

Godt at opstandelsesbudskabet bliver så stærkt understreget af Paulus. I det budskab er der masser af håb.

 

Men nu er Kristus opstået fra de døde som en førstegrøde af de hensovede. Fordi døden er kommet ved et menneske, er også de dødes opstandelse kommet ved et menneske, for ligesom alle dør i Adam, således skal også alle levende gøres i Kristus”. 1. Kor. 15 20-22.

 

Ja, han er her, guddoms-manden,

sprængte er nu dødens bånd,

han er visselig opstanden,

og hans ord er liv og ånd;

nu en forårsmorgen skøn

rinder op for os i løn,

og som påskesalmen klinger,

vokser sjælens fuglevinger.

 

                            N.F.S. Grundtvig


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk


Dagens Worship Lovsang


Jesu blod

fra LIFE Worship
Klik hen til vores webside med denne lovsang
www.dagens-ord-andagt.dk/worship-lovsang/lovsang/h-k-lovsang/jesu-blod/
 


 

 
   


 

Modtag andagt pr. e-mail hver dag
- gratis og uforpligtende -
Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her

 April 2017. Vælg dato:

Uge 
Mandag 
Tirsdag 
Onsdag 
Torsdag 
Fredag 
Lørdag 
Søndag 
13 
 
 
 
 
 
14 
15 
16 
17 
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.


Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002