FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
17. februar 2017Husker i ikke?


 

Mark. 8,17-18: ”Hvorfor taler I om, at det er, fordi I ikke har brød med? Kan I endnu ikke fatte eller forstå? Er jeres hjerte så forhærdet? Kan I ikke se, skønt I har øjne? Kan I ikke høre, skønt I har ører? Husker I ikke..?”

 

Baggrunden for alle disse spørgsmål er en sejltur over Genezaret Sø, hvor disciplene diskuterer den medbragte mad. De har kun medtaget ét brød og finder åbenbart hurtigt ud af, at det er alt for lidt, når sulten melder sig. Jesus lytter til samtalen og blander sig. Han henviser til tidligere situationer, hvor der også kun var lidt brød iblandt dem

 

Jesus ønsker at give disciplene troens blik og stiller masser af spørgsmål, otte spørgsmål i alt! Han peger direkte på to bespisningsundere, som disciplene burde have taget ved lære af. Han vil fremtvinge et svar og dermed give dem en lærestreg for livet. ”Husker I ikke, da jeg brød de fem brød til de fem tusinde, hvor mange kurve af brød I da samlede?” spørger Jesus, og disciplene finder hurtigt svaret: ”Tolv”. ”Eller dengang med de syv brød til fire tusinde, hvor mange kurve brød, samlede I da?” Også dette husker de og føjer til ”Syv”. Og Jesus slutter med ordene: ”Forstår I endnu ikke?” (Tag dig gerne tid til at læse Mark. 8,14-21).

 

Undervisningstimen er forbi og disciplene sidder nok så slukøret og kigger på hinanden. Jesus rammer plet med sin undervisning. Når Gud i Himlen kan bespise henholdsvis 5.000 og 4.000 mennesker med kun lidt brød, så kan han da også forvandle ét brød til et større måltid.

 

Vi andre kan tage ved lære af denne solide undervisning. Det er absolut belærende at tænke på Jesu spørgsmål og svar, for vi kan også hurtigt blive bekymret over et og andet. Glemt er alle løfterne. Glemt er også de gange, hvor Gud tidligere greb ind i vore liv.

 

Måtte vi få lov til at få et troens blik, så vi ser det mulige i en umulig situation. Vi må minde hinanden om løfterne, i stedet for at opholde os ved de få brødkrummer, vi har i hænderne.

 

I 1992 blev min kone og jeg tilkaldt til vor svigerindes sygeleje på Herlev sygehus. Vi sad omkring hendes seng og prøvede på at opmuntre hende, men vi oplevede faktisk det modsatte. Hun opmuntrede os. Pludselig kalder hun på mig og giver mig et trøstende ord. Hun siger bl.a.: ”Hold fast ved det du har fået. Sammen med Gud er ingenting umuligt. Stol på Gud. Brug dine nådegaver fornuftigt. Gud skal lede dig”. En uge efter døde hun, kun 44 år gammel. Den dag i dag står hendes ord som mejslet ind i mit hjerte.

 

Vi må stole på Gud, for sammen med ham er ingenting umuligt. Må vi hver især huske det, i stedet for at stirre os blind på krummerne i vore hænder.

 

Lægger vi vore krummer i Jesu hænder, kan han forvandle dem til velsignelser, ligesom han kunne forvandle vand til vin og fem brød og to små fiske til et kæmpe måltid.

 

Bøn:

Herre, lad mig regne med dig

under alle livets forhold,

du har jo almagtskræfter.

og dine løfter er sande.

 

Lær mig at tænke dine tanker i stedet

for at fylde mig med tankespind,

der alligevel ved det første stormvejr

vil klaske sammen som et edderkoppenet.

 

Din tanke er jo:

Jeg ved, hvilke tanker jeg tænker om jer,

tanker om fred og ikke om ulykke,

at jeg må give jer fremtid og håb.

Frygt ikke, holdt blot stand, så skal I se Herrens frelse.

 

                                                                        Amen


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk


Dagens Worship Lovsang


Jesus, Hold My Hand

Livsbekræftende lovsang til opmuntring
 


 

 
   


 

Modtag andagt pr. e-mail hver dag
- gratis og uforpligtende -
Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her

 Februar 2017. Vælg dato:

Uge 
Mandag 
Tirsdag 
Onsdag 
Torsdag 
Fredag 
Lørdag 
Søndag 
 
 
 
 
 
 
 
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.


Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002