FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
16. april 2017 - Påskedag! ! !

Klik her hen til Dagens Ord Andagt i nyt design.
Websitet tilpasser sig alle skærmstørrelser.
SmartPhones, tablets, bærbare, monitorer og SmartTV.Opstandelsesbudskabet


 

Es. 18,3 (Gl. oversættelse): ”... Når man blæser i trompeten, da hør efter.”
Es. 18,3 (Nudansk): "... Lyt, når der stødes i hornet"!

 

Når påskebudskabet rigtig skal slå igennem, så er der kirker, hvor det er tradition, at en trompetist akkompagnerer salmesangen. Det er altid festligt og højtideligt at lytte til.

Det er ligesom opstandelsesbudskabet på den måde får en ekstra understregning, så det passer jo med dagens indledende bibelord: ”Når man blæser i trompeten, da hør efter.”

Man kan vel også godt sige, at englens budskab påskemorgen var noget af et trompetstød i kvindernes øre (Maria Magdalene, Maria og Salome):

 

Matt. 28,5-6: ”Frygt ikke! For jeg ved, at det er Jesus, den korsfæstede I søger efter. Han er ikke her; for han er opstanden, som han har sagt. Kom og se stedet, hvor han lå.”

 

En herlig opstandelsestekst, vi har her fra Mattæusevangeliet. Mange digtere, præster, missionærer og filmproducenter har forsøgt at levendegøre opstandelsesbudskabet – og vi andre kan opbygges og opmuntres igennem det.

Peter holder sig heller ikke tilbage i sin pinseprædiken. Her leverer han også et trompetstød, når han siger: ”Men Gud gjorde ende på dødens veer og lod ham opstå, fordi det ikke var muligt, at han kunne fast holdes af døden.” Og Paulus på Areopagus har ligeledes en ren tone i sit opstandelsesbudskab: ”..det har Gud gjort troværdigt for alle ved at lade ham opstå fra de døde.”

 

Opstandelsesbudskabet lød dengang og det lyder også i dag. Nogle må betale en høj pris for at fremkomme med det.

En tysk præst (Tysklands svar på Kaj Munk), blev sendt i en koncentrationslejr, fordi han protesterede mod nazistyret. Han kunne ikke gøre noget i mod sin samvittighed, men var bundet til Guds ord.

Hagekorset var ikke blot for ham et symbol på et potitisk styre, men også en ond ideologi, som stred imod hans kristendom. Derfor beholdt han sin stribede fangehue på, når den blev beordret af i fangelejren. Som straf fik han masser af stokkeslag.

I påsken 1939 kunne han ikke holde opstandelsesbudskabet tilbage. Det levede sådan i ham, at det måtte siges. Han vidste, hvor det hele bar hen og derfor brugte han sin fængselstrompet så godt, han nu kunne. Han ville dermed også bringe håb til sine medfanger.

Fra sin fængselscelle råbte han så højt han kunne: ”Så siger Herren: Jeg er opstandelsen og livet.” Mere fik han ikke sagt, for vidnesbyrdet blev afbrudt af næve- og stokkeslag. Dernæst blev den afkræftede præst blot smidt hen i en krog. Ca. 2 måneder efter døde han p.g.a. den ondskabsfulde stokkeslags tortur. Han blev kun 42 år.


Vi kan regne med opstandelsen, for det var den almægtige Gud, der oprejste Jesus fra de døde. Den guddommelige kærlighed kunne ikke blive liggende i graven, den måtte leve videre i den person, der levede kærligheden fuldt ud, Jesus Kristus, Guds salvede. Opstandelsen var Guds ”ja” til, at Jesus var den salvede.

 

Sorg og bekymringer, lidelse og elendighed må vige for påskebudskabet, der bærer enhver, som tror. Der er håb i Jesu opstandelse, for Jesus vil dele den med os.

 

”Se, jeg lever, og I SKAL LEVE.” Johs. 14,19.
”Sandelig, sandelig siger jeg jer: den, som hører mit ord og tror ham, som sendte mig, han har evigt liv og kommer ikke for dommen, men er gået over fra døden til livet".” Johs. 5,24. 
”Frygt ikke, jeg er den første og den sidste og den, som lever; og jeg var død, men se, jeg lever i evighedernes evigheder, og JEG HAR DØDENS OG DØDSRIGETS NØGLER.” Johs. Åb. 1,18.

 

Tre dejlige Jesusord om håb og liv. Så forstår man frihedskæmperen Chr. Ulrik Hansen, der foran nazibødlerne kunne sige: ”Ret blot bøssepiberne mod os, vi narrer jer alligevel påskemorgen.”


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk


Dagens Worship Lovsang


Happy day

Sang til og om påske
Klik hen til vores webside med 3 versioner.
www.dagens-ord-andagt.dk/worship-lovsang/worship/h-j-worship/happy-day/


 

 

 


 

 
   


 

Modtag andagt pr. e-mail hver dag
- gratis og uforpligtende -
Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her

 April 2017. Vælg dato:

Uge 
Mandag 
Tirsdag 
Onsdag 
Torsdag 
Fredag 
Lørdag 
Søndag 
13 
 
 
 
 
 
14 
15 
16 
17 
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.


Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002