FORSIDEN
OKTOBER MÅNED
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
16. november


Taknemmelighed er den helt rigtige øjensalve


 

1. Tes. 5,18: ”Sig tak under alle forhold; for det er Guds vilje med jer i Kristus Jesus.”

 

Forleden hørte jeg en mand sige, at taknemmelighed er den helt rigtige øjensalve. Det satte i grunden mange tanker i gang hos mig.

 

Vi ved jo godt, at den helt rigtige øjensalve kan gøre underværker, når et øje er betændt. Alt det, som gør ondt og kan genere udsynet, kan i et nu forsvinde, fordi øjensalven kurerer det. Bagefter føler man både befrielse og glæde.

 

Det er altid lærerigt at lægge mærke til ”trosheltene” i Bibelen. Vi har umiddelbart en forestilling om, at de bare kunne det der med at være sendebud på Guds vegne. Men ved at studere dem nærmere, viser det sig, at de blot er almindelige mennesker, som du og jeg, med undskyldninger, undvigemanøvrer og mindreværdskomplekser.

 

Tag blot en profet som Moses, der i forbindelse med sin kaldelse viste alt andet end heltestatus. Han var en stor undskyldning. Som bibelverset til Dagens Ord Andagt gør opmærksom på, besvarer Moses Guds kald med et ”AK”.

 

Moses mener ikke, at han har tilstrækkelige talegaver, så han opgiver på forhånd. Senere gentager han sit ”Ak”: ”Ak, Herre, send dog enhver anden end mig”. Men Moses ved ikke, at Gud er ivrig efter at få ham op på sin drejeskive og forme ham til en stor profet.

 

Til sidst må Moses bøje sig, og troen bliver drivkraften i hans liv. Troen og taknemmeligheden blev den øjensalve, der forvandlede alt.

 

En anden person er Gideon. Der lyder et klart kald til ham gennem engel, som siger: ”Herren er med dig, stærke kriger.” Her burde Gideon bryde ud i et begejstret ”Tak”, men det bliver kun til et forsigtigt ”AK”. Også han lider af et stort mindreværd. Han siger som Moses to gange ”Ak” i forbindelse med sin kaldelse.

 

Første gang lyder det: ”Ak, Herre! Hvis Herren er med os, hvorledes er da alt dette kommet over os?” Anden gang lyder det: ”Ak, Herre, hvorledes skulle jeg kunne frelse Israel? Se, min slægt er den ringeste i Manasse, og jeg er den yngste i mit fædrenehus! Men også Gideon bliver af Gud ført op på den store drejeskive og formet til en ”troshelt”.

 

Lad os lige tage profeten Jeremias med. Også han giver et undvigende svar, da Gud tiltaler ham. ”Ak, Herre, Herre, jeg kan jo ikke tale, for jeg er ung.”

 

Men Gud er utrættelig, han vil bruge Jeremias, så han føjer til: ”Sig ikke: Jeg er ung! men gå, hvorhen jeg end sender dig, og tal alt, hvad jeg byder dig, frygt ikke for dem, for jeg er med dig for at frelse dig.”

 

Her har vi tre af Guds store profeter, som i starten prøvede at vige uden om Guds kald, for de mente ikke, de var gode nok. Men heldigvis ser Gud noget dyrebart i det, som ingenting er, for det kan han bruge. Han kan fylde det med sin kraft.

 

Anderledes er det med dem, som er tilfredse med sig selv. De står tit i vejen for Guds riges udbredelse, for de har ikke smagt nåden, som skal være katalysatoren i alt ”vingårdsarbejde”.

 

Lad os ikke blive fristet til at sige ”Ak”, når Gud kalder, men tværtimod sige ”Tak”, for med et tak, baner vi den vej, hvor vi vil se Guds frelse (Salme 50,23).

 

Taknemmelighed er den helt rigtige øjensalve. Hvis vi takker, får vi et klarere syn på Guds riges hemmeligheder.

 

Også i dag slutter vi af med en lovsangsvideo. MEN, oven i skal du lige have en, synes jeg, herlig lovsang, med Preben Brohus og Ove Dufke, der hedder ”Fra Knurregade til Takkestræde.” Denne har jeg i den sidste tid glædet mig over - klik her.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkFor I know My Redeemer Lives

med Crystal Lewis
 


 

 
   


 

Modtag andagt pr. e-mail hver dag
- gratis og uforpligtende -
Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her

 November 2015. Vælg dato

Uge 
Mandag 
Tirsdag 
Onsdag 
Torsdag 
Fredag 
Lørdag 
Søndag 
45 
 
 
 
 
 
 
46 
47 
48 
48 
49 
 
 
 
 
 
 
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.


Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002