FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
15. august

Ikke 7,9, 13, men 5,7,9


 

5. Mos.7,9: ”SÅ SKAL DU VIDE, at Herren din Gud er den sande gud, den trofaste Gud, der i tusinde slægtled holder fast ved sin pagt og sin miskundhed mod dem, der elsker ham og holder hans bud.”

 

Det sker engang imellem, at man møder mennesker, der febrilsk absolut skal banke under bordet og sige 7,9,13. De mener dermed at kunne afværge én eller anden ulykke. Ja, selv inden for kristne kredse kan man møde fænomenet, som jo ikke er andet end en god omgang overtro.

 

Da var det bedre at sige 5,9,7 og så lade disse tal henvise til et bestemt bibelord i Det gamle Testamente. Et bibelord, som giver os en klar anvisning om livets inderste mening, at vi skal stole på Gud som den, der ønsker at vise trofasthed overfor enhver, som elsker ham.

 

Ordet indledes med en klar påmindelse om, at Guds trofasthed og sandhed er en kendsgerning. ”Så skal du da vide”, siges det myndigt til den vaklende og usikre tro. Guds trofasthed er en fast forankret størrelse, som vi må regne med i enhver tænkelig situation.

 

Det var Gud meget om at gøre at få dette sagt, så det jødiske folk ikke faldt tilbage i mismod og vantro. Igen og igen må Gud minde dem om, at Han har den afgørende indflydelse og magt.

 

Udtrykket ”Så skal du nu vide” lyder igen fra Gud, da jøderne skal tage de afgørende skridt og gå over Jordan for at indtage det lovede forjættede land, som flyder med mælk og honning. Gud minder dem om, at det folk, som de skal overvinde godt nok ”er større og mægtigere end dem selv, og at byerne er store og med himmelhøje fæstningsværker og at det er et stort folk, høje som kæmper, anakitternes efterkommere, som de selv kender, og om hvem de selv har hørt sige: Hvem kan holde stand mod anakitterne.” 5. Mos.9,1-2. Og så kommer det befriende budskab fra Gud: ”Så skal du nu vide, at det er Herren, din Gud, der går foran dig.” 5. Mos.9,3

 

Et befriende ord, som vi også trænger til at høre i dag, hvor vi kan stå over for problemer, der synes at være som bjerge, som vi ikke kan passere. Da er det godt at erindre sig de klare ord fra Gud, ham, der har skabt himlen og jorden. Det fortæller os, at der ikke er et problem, Gud ikke kan klare, for han vil gå foran og jævne vejen. ja, han ”vil opfylde med sin hånd, hvad han har talt med sin mund” 2. Krøn.6,15 og ”gøre alle bjerge til vej” Es.49,11.

 

Tag dig tid til at læse hele kapitel 7 i 5.Mos. og du vil finde trøst i overmål. Her står også ”Han skal elske dig og velsigne dig”, ”Vær ikke bange for dem, for Herren din Gud er i din midte, en stor og frygtelig Gud. Og Herren din Gud skal lidt efter lidt drive disse folkeslag bort foran dig”. Ja, alt dette hører også med til at ”Så skal du vide”.

 

Bøn:

Herre plant du dine ord i vores hjerte,

så vi finder tro på din almagt,

at du også i vores situation vil gå foran

og vise dig som den trofaste, sande og almægtige Gud.

                                                             Amen


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk

Above all

  

Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002