FORSIDEN
OKTOBER MÅNED
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
15. marts 2017Vi ser også med hjertet


 

Neh. 9,8a ”Du fandt hans hjerte fast i troen for dit ansigt og sluttede pagt med ham.”

 

Bibelverset herover omhandler Abraham, der havde et troens blik i mange forskellige situationer.  Da han blev kaldet til at drage af sted mod et fremmed land, så han det med troens blik. Han så med hjertet. Jesus nævner det i en debat med farisæerne:

 

”Abraham, jeres far, frydede sig over at skulle se min dag, og han fik den at se og glædede sig”.

 

Det er ikke tilfældigt, at profeterne i Bibelen også kaldes for ”seere”. De så noget og skrev det ned til glæde for alle os andre.

 

For nylig havde jeg besøg af en flok fra ”Kristeligt arbejde blandt blinde”. De havde bestilt en rundvisning i Galleri Bibelland.

 

Jeg har før haft besøg af blinde, som fik lov til at berøre skulpturerne og ligesom danne sig et billede af emnet. ”Jo, jeg kan godt fornemme, at figuren har et bøjet hoved”, var der én, der fik sagt engang.

 

Denne gang spekulerede jeg på, hvordan jeg skulle indlede min rundvisning og fandt det naturligt at citere et par gode sætninger, som jeg engang havde fået fra en pige i 4.klasse. Ordene var:

 

”Nogle øjne ser, hvad andre ikke ser, men ser du noget, så tro det kun trygt, for Jesus ved, at du på ham jo tror”.

 

Jeg føjede så til, at de opmuntrede ord gjaldt alle mennesker, også blinde, for de kan se med hjertet. Dette udsagn blev accepteret af de fremmødte.

 

Det var først og fremmest medarbejdere fra foreningen, der var mødt op. Men der var også en blind kvinde med, som i køkkenet mødte mig nogle opmuntrende ord: ”Jeg møder dig hver morgen”. Jeg opfattede hurtigt, hvad hun mente. Det var mine andagter, som hun ”læste” hver dag.

 

Hun forklarede, at hun havde et taleprogram, der kunne sætte lyd på teksten. Det havde hun meget fornøjelse af, men det var ikke særlig spændende, når taleprogrammet stødte på et foto i forbindelse med andagten, så blev der blot sagt: ”Grafik, grafik, grafik.” Her følte hun sig lidt snydt.

 

Under rundvisningen udspillede der sig en vigtig samtale mellem kvinden og mig. Hun fik selvfølgelig lov til at berøre figurerne og føle sig frem til emnet. Glæden og taknemmeligheden prægede hende, når skulpturen kunne fornemmes gennem hendes følsomme fingre.

 

Pludselig stod vi overfor skulpturen ”Løgnen”, som jeg havde behandlet med sort limfarve, og som fortsat smittede af ved berøring.

 

”Den figur skal du ikke berøre,” sagde jeg og forklarede grunden.

Med et smil svarede hun, at det forstod hun godt. Hun forstod også symbolikken.

 

Vi nåede også til skulpturen ”Gud bærer, når du beder”, hvor en jordklode bæres oppe af Guds hånd, som igen bliver berørt af et par bedende hænder. Hun fornam hurtigt fordelen ved chamotteleret, der kunne danne en både glat (havene) og ru (landene) overflade.

 

”Er Danmark også afmærket,” spurgte hun nysgerrigt, og med et ”ja” førte jeg hendes finger op på en lille prik. Og glad blev hun, da hun følte ”Danmark”.

 

Det var alt i alt en berigende oplevelse for mig og se den glæde og taknemmelighed, hun udviste ved rundvisningen. Hun kunne ikke se, men med hjertet så hun meget. Man kunne tydeligt fornemme Kristusgrebetheden i hendes sind.

 

Da hun ankom og vi mødtes i entréen, sagde hun, at hendes ledsager havde forklaret hende, at der var masser af vintergækker i galleriets have. Også det kunne hun glæde sig over.

 

Hvor meget mere må vi ikke glæde os over de forskellige klynger vintergækker, der netop nu varsler forårets komme. Nyd det ledsagende foto af en have med et tæppe af vintergækker, som for kvinden kun bliver mødt med ”grafik, grafik, grafik”.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk


Dagens Worship Lovsang


All creatures of our God and King

Klik hen til webside med 2 versioner af denne lovsang

 
 


 

 
   


 

Modtag andagt pr. e-mail hver dag
- gratis og uforpligtende -
Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her

 Marts 2017. Vælg dato:

Uge 
Mandag 
Tirsdag 
Onsdag 
Torsdag 
Fredag 
Lørdag 
Søndag 
 
 
10 
11 
12 
13 
 
 
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.


Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002