FORSIDEN
OKTOBER MÅNED
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
15. november


To umulige situationer


 

2. Mos. 14,13: ”Frygt ikke! Hold blot stand, så skal I se Herrens frelse.”
Johs. 11,40: ”Har jeg ikke sagt dig, at hvis du tror, skal du se Guds herlighed.”

 

Det er altid tankevækkende at vende tilbage til dramatiske begivenheder fra Bibelens blade, fordi man her møder den stålfaste tro, der ikke lader sig kue af omstændigheder.

 

Det første eksempel, jeg tænker på, er det jødiske folk, der af Moses er blevet ført helt ud i ørkenen, hvor der ikke er nogen flugtveje.

 

Bag dem kommer Farao triumferende med sine bedste stridsvogne og bedste soldater, foran dem er Det røde Hav. En helt umulig situation, men Moses ser med troens blik en udvej.

 

Først bliver han mødt med en tsunami af bebrejdelser fra israelitternes side, fordi de i deres afmagt kun ser undergang og død, men Moses må igen gribe ud efter troens mulighed og svarer stålfast med ordene:

 

”Frygt ikke! Hold blot stand, så skal I se Herrens frelse, som han i dag vil hjælpe jer til, for som I ser egypterne i dag, skal I aldrig i evighed se dem mere. Herren skal stride for jer, men I skal tie!”

 

En klar bekendelse fra hjertets varme muldlag. En sådan troens bekendelse må Gud reagere på, og reaktionen lader da heller ikke vente længe på sig. Med myndige ord siges der: ”Løft din stav og ræk din hånd ud over havet og skil det ad i to dele, så israelitterne kan vandre gennem havet på tør bund.”

 

Åh, jo Gud er en mester i at gribe ind med helt uventede mirakler. En gudsstyret-”tsunami” af uhyre dimensioner skiller vandene ad og baner en farbar vej. Det var troens store gennembrud og Guds forunderlige indgriben, som her gik op i en højere enhed.

 

Lad os i dag tage Moses’ opmuntrende ord til efterretning. Vi kan også pludselig stå over for uanede forhindringer, men Gud formår at gøre ”alle bjerge til vej. ”Es. 49,11.

 

Det andet mirakeleksempel, som jeg tænker på, er Lazarus’s opvækkelse. En herlig beretning, som man burde læse en gang om ugen. Der er så meget nærvær i denne beretning, så man både bliver berørt og beriget.

 

Marta, den ene af døtrene, er dybt fortvivlet over broderens alt for pludselige død. Hun forstår ikke, at Jesus lader vente på sig og må fortvivlet udbryde: ”Herre, havde du været her, var min broder ikke død.” Senere bliver stenen til graven taget bort, men Marta ser stadig ikke noget håb, men så kommer de herlige ord fra Jesus, som kan slå enhver tvivl omkuld: ”Har jeg ikke sagt dig, at hvis du tror, skal du se Guds herlighed.” Og Marta fik guddomskraften at se. Lazarus stod op fra de døde.

 

Herligt, herligt. Det er her vi må finde hvile ”med nåden i favn” som Grundtvig udtrykker det i sin herlige salme ”Sov sødt barnlille.”

 

Både det jødiske folk og Marta fik Guds frelse at se. Du og jeg kan også få den at se ved at benytte os af troens blik.

 

Jeg hviler trygt i din nåde,

selv når troen ser ynkelig ud.

Jeg stoler på at min frelse

har det sikkert og godt hos dig, Gud.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkGive me your eyes

med Brandon Heath


 

 

 


 

 
   


 

Modtag andagt pr. e-mail hver dag
- gratis og uforpligtende -
Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her

 November 2015. Vælg dato

Uge 
Mandag 
Tirsdag 
Onsdag 
Torsdag 
Fredag 
Lørdag 
Søndag 
45 
 
 
 
 
 
 
46 
47 
48 
48 
49 
 
 
 
 
 
 
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.


Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002