FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
15. oktober

Guds planer


 

Jeremias kap. 29 vers 11:

For jeg ved, hvilke planer jeg har for jer, siger Herren, planer om fred og ikke om ulykke, planer om fremtid og håb.

Her har vi et løfte, som er helt enestående. Gud har planer for med os, vi skal blot med Guds hjælp - finde frem til disse planer. Et sikkert værktøj til dette, er Guds eget ord. Hvis vi holder os til det, vil Gud dag for dag - føre os ind i sine planer. Men det er vigtigt, at vi holder os til ordet, så forbindelsen til Gud - er i orden.

Gud er en mester i at stadfæste og bekræfte igennem ordet, som kan blive kompasnålen - i mange forskellige situationer.

Oplevelser i livet kan blive til billeder, der fæstner sig på nethinden. Dette erfarede en mand en dag, hvor han var sammen med sit barnebarns børnehave - på en skovtur.

Vejret var godt og humøret ligeså. Manden havde fået til opgave, at holde øje med barnebarnet. Pludselig gik barnebarnet med en veninde - et stykke væk fra området. De fandt en lille glidebane, der var anbragt i en skrænt. De hyggede sig med glidebanen, indtil der kom et par drenge. Manden stod lidt afsides - og kiggede på.

Pludselig begyndte drengene, at småskubbe pigerne ned af slisken, hvilket pigerne skældte ud over. Én af drengene blev åbenbart fornærmet, for pludselig gav han mandens barnebarn - et ordentlig skub, så hun fløj forover mod slisken - og gled videre ned - på maven. Hun fik en slem medfart, men heldigvis uden skader. Men grædt, det blev der.

Dette var et stærkt billede på menneskelivet, hvor nogle kan få et skub i den forkerte retning. Nogle mennesker kan med hårde ord - nedbryde et andet menneskes identitet, så selvværd bliver til mindreværd. Andre kan friste med euforiserende stoffer, der gør mennesker afhængige - og pludselig er man uden for pædagogisk rækkevidde - og ikke mindst - Guds planer.

Desværre kan Djævelen bruge andre mennesker til at skubbe medmennesker ud på et skråplan, men man kan også på grund af magelighed - og ligegyldighed over for Guds ord, selv skubbe Guds planer fra sig. Det er nu engang sådan, at vi kun formes og dannes af Gud - gennem ordet.

Djævelens formål er - til enhver tid, at skubbe os ud af Guds plan. Derfor må vi være på vagt hver dag. Da Jesus havde prædiket for første gang i synagogen i Nazareth, var der nogle, der ville skubbe ham ud over skrænten – for, at tilintetgøre Guds planer, men det mislykkedes - og Gud førte sine planer igennem.

Da Josef fremlagde sine drømme for sine brødre, blev de irriterede - og gav ham et ordentlig skub ned i brønden. Tiden skulle siden hen vise, at de med deres ukærlige handling - var med til, at fremme Guds planer.

Lad os have en stærk tro - på Guds ord, så de bliver en lygte for vor fod - og lys på vor sti. Lad os også i dag - vende tilbage til det levende ord. Dette vil være medvirkende til, at fremme Guds planer i vore liv. Lad os samtidig - finde ind i fællesskabet med andre kristne, da dette vil opbygge vor egen tro - og ligeledes fremme Guds planer.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk


Dagens Lovsang


Skru Op

Sangen er fra Børne- og UngdomsOases udgivelse "REJSEN" i forbindelse med SommerOase 2015.


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002