FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
14. juli

To forskellige reaktioner


 

Ords. 25,2: ”Guds ære er det at skjule en sag, kongers ære at granske en sag.”

 

Vi kender alle situationer, hvor mennesker kan blive blandet ind i en ubehagelig sag. Det kan være en sag man uforvarende er blevet involveret i eller en sag, som bare er selvforskyldt. Hvordan reagerer vi så på det? Ja, vi har altid to muligheder. Vi kan som bibelordet siger ”granske en sag” eller ”skjule en sag.”

 

Forleden blev en mand indblandet i en ubehagelig sag. En god ven ringede ham op og sagde: ”Jeg vil slet ikke høre om sagens kerne, jeg vil bare gerne bede for dig.” Se, det var en klog måde at møde et menneske på.

 

Vi er så tilbøjelige til at granske en sag og lader spørgsmålene gå videre: Har du hørt? Ved du også, hvad der er sket? Hvad drejer sagen sig om? Har han /hun også lukket forretningen? osv. osv. Jo, vi er dygtige til lidt/meget sladder.

 

Guds ord anbefaler – endda meget stærkt, at vi bør skjule en sag. Er der et og andet, som er kommet os for øre om et andet menneskes fodfejl, bør vi hurtigst muligt sætte stopklodsen på plads i vor bevidsthed og så skjule sagen, i stedet for at granske og blotte sagen.

 

Jesus kunne om nogen skjule en sag. Hele hans vandring vidner om en kærlighed, der skjuler. Vi har f.eks. den samaritanske kvinde og kvinden, der var grebet i hor. To kvindeskæbner, som oplevede en total forløsning med Jesu tilgivende ord. Tilgivelse er Guds nye begyndelse med sit gudskabte menneske.

 

En kvinde fortæller om en smertelig uret, som blev begået mod hende. Hun lå længe søvnløs om natten, fordi hun følte sig dybt såret. Hun følte ikke, at hun kunne skjule det, men da råbte hun i sin store sjæleangst til Gud om kraft til at lyde hans bud, så hun i kærlighed kunne glemme denne uret.

Pludselig blev hun mindet om at grave en grav i tankerne og så kaste uretten i graven. Hun sænkede hurtigt det skete ned i graven og skovlede derefter jord på igen. I tankerne plantede hun hvide roser på højen og gik hurtigt sin vej.

 

Da varede det ikke længe, inden hun faldt i søvn. Såret, som næsten havde været dødeligt, blev lægt uden noget ar. Og senere kunne hun slet ikke huske baggrunden for det, som voldte hende smerte. Næste morgen bad hun bønnen: ”Far, forlad dem, thi de ved ikke, hvad de gør.”

Den smertelige uret var helt og holdent glemt i Kristi kærlighed.

 

Du, som freden mig forkynder,

du en frelser, jeg en synder,

du med amen, jeg med bøn,

du med nåden, jeg med skammen,

- ak, hvor vi to passer sammen,

du Guds Salvede Guds Søn!

                         Chr. Richardt


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk
Min frelser, jeg synger om

Niels Peter Finne
med en af perlerne fra den kristne sangskat
MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002