FORSIDEN
OKTOBER MÅNED
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
14. juliPagten, Gud


 

Hebr. 13,20: ”Måtte fredens Gud, der førte fårenes store hyrde, vor Herre Jesus, op fra de døde med en evig pagts blod, sætte jer i stand til alt godt, så I gør hans vilje.”

 

Jeg skal sent glemme et besøg i Marmorkirken i København. Jeg var der som turist. Da jeg gik forbi alterskranken, så jeg mand bede ved knæfaldet. Han bad højt ordene: ”Pagten, Gud, pagten”. Ordene har jeg aldrig kunnet glemme. Ud fra ordenes udtale kunne jeg fornemme, at manden var i nød.

 

Den fremmede mands bøn siger i grunden så meget. Han vil gøre Gud opmærksom på den pagt, som er beseglet med Jesu blod og gemt i himlen. Også Hebræerbrevets forfatter har som afslutning på sit brev måttet henvise til den vigtige pagt, som han kalder ”Den evige pagts blod”. Et herligt udtryk, som har talt særdeles meget til mig. Det er som Gud har pustet liv i ordene for at give mig en ekstra dimension af blodpagten.

 

Også i det gamle Testamente finder vi henvisning til pagten, som i Jesus fik sin fulde betydning. Hos Salmisten står der i salme 110,9: ”Han sendte sit folk udløsning(udfrielse) ved at stifte sin pagt for evigt.” Hvor meget mere kan vi så ikke sige det om Jesu fuldbragte værk. Han sendte sit folk udløsning ved at dø på et kors, for ”med sit eget blod gik han én gang for alle ind i Helligdommen og vandt en evig forløsning.”(Hebr.9,12).

 

Jesu Kristi værk er fuldført én gang for alle og er dermed evig gyldig. Dette er vor frelsesgrund. Så tryg og urokkelig er den. Ikke på vore egne gerninger, men på hans værk grunder vores frelseshåb. Han stiftede sin pagt for evigt. ”Den evige pagts blod” skal stå urokket i himlen og på jord. Lige så længe jorden består, er Gud og Jesus bundet til ”Den evige pagts blod” over for ethvert menneske, som tror.

 

Så kære læser! Du må som den fremmede i Marmorkirken samle alle dine bønner i disse tre ord: ”Pagten, Gud, pagten.” Gud ved besked. Han har jo selv bundet sig til pagten og ladet sin egen søn besegle den med sit blod. Han ved, hvad pagten indeholder af forløsning til ånd, sjæl og legeme.

 

I øvrigt har vi også Jesu vigtige nadverord at klynge os til:

”Og han tog et bæger, takkede, gav dem det og sagde: Drik alle heraf; dette er mit blod, pagtens blod, som udgydes for mange til syndernes forladelse.”

 

Godt, at vi ikke skal stræbe efter at vise vor godhed og fine hensigter over for Gud. Vi skal blot have fokus på ”Den evige pagts blod”. Det er nemlig nok for Gud og nok for os.

 

Bøn:

Herre, lad den gode Helligånd gennemlyse din pagts ord,

så vi aldrig tvivler derom.

Lad pagten stå som et fyrtårn,

der lyser mod os hver gang,

vi føler, at bølgerne vil true os.

 

Herre, tak for pagten,

 at den gælder i al evighed.

Lad den hver dag være vor ankerplads,

 så vi finder hvile og ro

for hver dags opgaver og pligter

og ikke mindst finder hvile i,

at du gennem pagten kan give os

fuld forløsning til ånd, sjæl og legeme.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk
Your Love Never Fails

Med Newsboys
   


 

Modtag andagt pr. e-mail hver dag
- gratis og uforpligtende -
Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her

 Juli. Vælg dato herunder:

 
 
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.


Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002